Nederlandse Vereniging Costa Blanca NVCB viert 50-jarig jubileum

Nederlandse Vereniging Costa Blanca NVCB viert 50-jarig jubileum
Beeld: Canva

Nederlandse Vereniging Costa Blanca NVCB viert 50-jarig jubileum

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De Nederlandse Vereniging Costa Blanca, bij iedereen beter bekend als NVCB, is een vereniging voor Nederlandstalige bewoners en bezoekers van de Costa Blanca. Deze vereniging is een van de oudsten van het land en werd al in 1973 opgericht. In 2023 viert de NVCB haar 50-jarig jubileum. Namens de redactie van SpanjeVandaag … ¡Felicidades!

De NVCB stelt zich tot doel maatschappelijke, sociale en culturele activiteiten te bevorderen en te onderhouden. In het verleden werd de vereniging nog wel eens gezien als een exclusieve ‘club voor ouderen’. Dat is echter de laatste jaren duidelijk aan het veranderen. Hoewel de vereniging veel vitale ouderen onder de leden heeft, zijn er ook heel veel leden die vroeg met pensioen zijn gegaan of in Spanje zijn gaan wonen en werken en contact zoeken met andere Nederlandstaligen in de omgeving. De vereniging heeft een eigen gebouw in de mooie urbanisatie Bello Horizonte-1 in La Nucia. Dit heeft een oppervlakte van 300 m² met een groot overdekt terras en voldoende parkeerruimte.

De Nederlandse Vereniging Costa Blanca is in 1973 ontstaan in de donkere Franco-jaren als illegaal, maar toch gedoogd clubje van Nederlanders, landgenoten die bij elkaar steun, kennis en vriendschap zochten. Dat laatste is in al die jaren nauwelijks veranderd. Nog steeds is het een vereniging die de leden ontspanning, gezelligheid en vriendschap kan bieden.

Gedurende 50 jaar heeft de vereniging haar werk gedaan en is het ledenaantal steeds gegroeid, al is de NVCB niet meer de grootste vereniging aan de Costa Blanca, het is nog wel de oudste. Om het 50-jarig jubileum te vieren, vindt er een receptie plaats op 21 januari 2023 in het verenigingsgebouw op Bello Horizonte, La Nucia.

De zaal is open om 11.00 uur en iedereen wordt ontvangen met een kopje koffie en gebak. De opening van het feest zal worden verzorgd door de Burgemeester van La Nucia, de heer Bernabé Cano. Verder verheugen wij ons op het feit dat de nieuwe Nederlandse Ambassadeur, de heer R. Nieuwenkamp en de Nederlandse Honorair Consul, de heer E. de Haan, aanwezig zullen zijn en deze feestdag zullen opluisteren.

Het thema van deze dag is ‘Spanje dichterbij’. NVCB heeft voor deze dag een interessant programma samengesteld met (Spaanse) livemuziek, enkele speeches, de nodige inbreng van leden en heerlijk Spaans/Nederlands eten. Uiteraard zal de vereniging op deze dag terugkijken naar de afgelopen jaren, maar ook zal er aandacht zijn voor hoe het NVCB ervoor gaat zorgen dat ze als vereniging het volgende decennium opnieuw kunnen vieren met een groot aantal betrokken leden. Kom je ook gezellig langs? Meldt dit dan even vooraf via evenmenten@nvcb.net

Ga naar de inhoud