Bouw nieuw privéziekenhuis vlak bij winkelcentrum Les Gavarres Tarragona gestart

Bouw nieuw privéziekenhuis vlak bij winkelcentrum Les Gavarres Tarragona gestart
Beeld: Viamed Salud / web

Bouw nieuw privéziekenhuis vlak bij winkelcentrum Les Gavarres Tarragona gestart

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Op 12 januari zal de eerste steen gelegd worden van het nieuwe privéziekenhuis van Tarragona. Deze komt te liggen achter het Les Gavarres winkelgebied, niet ver van de grote Carrefour-hypermarkt en Bauhaus bouwmarkt. Het geheel van 15.000 m² heeft een kostenplaatje van 60 miljoen euro en moet in 2025 opengaan.

De provinciale hoofdstad Tarragona aan de Costa Dorada heeft al meerdere ziekenhuizen waaronder Joan XXIII, Santa Tecla en Monegal terwijl ook de nabijgelegen stad Reus diverse ziekenhuizen heeft waaronder Sant Joan en Centre Mq Reus. Maar klaarblijkelijk is dat nog niet genoeg en heeft Viamed Salud dat zichzelf omschrijft als een ontwikkelaar van gezondheids- en ziekenhuisruimten en niet bekend wil staan als investeringsfonds, besloten nog een privéziekenhuis te bouwen.

Het nieuwe ziekenhuis krijgt de naam ‘Hospital Viamed Tarragona’ en moet in 2025 open gaan. Er komen naast 96 eenpersoonskamers ook acht operatiekamers met de nieuwste technologie, een fysiotherapieruimte, een cafetaria, extractie kamers, zes eerste hulpafdelingen, 62 poliklinieken, mammografie, radiologie en echografie, opleidingsruimtes, laboratoria, een ruimte voor verloskunde, endoscopie, neonaten, acht intensive care-afdelingen en 350 parkeerplaatsen. En dat alles omgeven door veel groen en aangelegde tuinen.

Het wordt het derde Viamed Salud ziekenhuis in de provincie Tarragona en zal als aanvulling van het ‘Hospital Viamed Monegal’ en het ‘Centro Médico Viamed Tarragona’ dienen. Het wordt een privéziekenhuis (zoals Monegal in Tarragona) en dus geen openbaar ziekenhuis (zoals Joan XXIII in Tarragona).

Ga naar de inhoud