Benidorm krijgt nieuwe iconische wolkenkrabber aan het Poniente-strand

Benidorm krijgt nieuwe iconische wolkenkrabber aan het Poniente-strand
Beeld: Goya Real Estate / web

Benidorm krijgt nieuwe iconische wolkenkrabber aan het Poniente-strand

De gemeente van Benidorm heeft recent een vergunning verstrekt aan Goya Real Estate om een nieuwe wolkenkrabber te bouwen op de plaats waar vroeger het iconische Gran Hotel Delfín stond. De stad zal binnenkort dus een iconisch nieuw gebouw rijker zijn, met de komst van de 158 meter hoge ‘Gran Delfín’ een luxe hotel- en appartementencomplex.

De 44 verdiepingen tellende Gran Delfín zal verrijzen op de plek van het legendarische Gran Hotel Delfín, dat in 1963 werd geopend en jarenlang een van de bekendste hotels van Benidorm was. Het hotel zal daarmee een nieuw hoofdstuk in gaan als onderdeel van een prestigieus vastgoedproject van Goya Real Estate.

De gemeente Benidorm heeft onlangs een bouwvergunning verstrekt voor de wolkenkrabber, nadat het ontwerp positief werd beoordeeld op alle stedebouwkundige normen en regels. Het gebouw krijgt een opvallend design met twee ‘zeilen’ die door een mast verbonden worden. Rondom het gebouw komen mediterrane duinen, zodat het mooi opgaat in het natuurlijke landschap.

Alle 100 appartementen in Gran Delfín zullen een adembenemend uitzicht over zee hebben. Dit is mogelijk gemaakt door het slimme ontwerp, waarbij gebruikgemaakt wordt van vloer-tot-plafond ramen om optimaal van het uitzicht te genieten. De wolkenkrabber zal een echt icoon worden aan de skyline van Benidorm. Dit zijn 8 belangrijke feiten over de wolkenkrabber:

  • 158 meter hoog, 44 verdiepingen
  • Locatie: Playa de Poniente
  • Ontwerp: ’twee zeilen’ verbonden door mast
  • Duinen in landschap rondom gebouw
  • Alle appartementen met zeezicht
  • Duurzaam (LEED Gold certificaat)
  • Deels hotel met wellness, restaurants, etc
  • Meeste appartementen te huur voor toeristen

De spectaculaire Gran Delfín komt te staan aan de Playa de Poniente, een van de beroemde stranden van Benidorm. Het belooft een toplocatie te worden om te wonen en vakantie te vieren.

Een deel van het immense gebouw zal ingericht worden als hotel, met wellness-voorzieningen als een sauna, spa en yoga-ruimtes. Ook komen er zaken als restaurants, tuinen en zwembaden. Daarnaast biedt de wolkenkrabber zo’n 100 luxe appartementen, die deels ook gebruikt kunnen worden als vakantiewoning.

Voor de bewoners van de appartementen is een aparte lobby, terrassen, zwembad en privé-afgesloten delen. Zo combineren zij het comfort van een hotel met de privacy van een eigen woning. Ideaal dus voor zowel permanent wonen als vakantieverhuur.

De appartementen krijgen een vakantieverhuurlicentie, zodat eigenaren ze probleemloos kunnen verhuren aan toeristen. Dit levert een mooi extra rendement op. Gezien de toplocatie aan zee en de faciliteiten zullen de woningen enorm in trek zijn.

De ontwikkelaar Goya Real Estate meldt dat de verkoop voorspoedig loopt. In de eerste dagen zijn al 88 reserveringen geplaatst voor de exclusieve appartementen in Gran Delfín. Dit vooruitzicht belooft veel goeds voor de spectaculaire nieuwe wolkenkrabber van Benidorm.

Ga naar de inhoud