Airbnb verplicht particuliere verhuurders in Andalusië tot registratie

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Woningeigenaren die in de deelstaat Andalusië via Airbnb een woning verhuren aan toeristen moeten er rekening mee houden dat ze zich verplicht moeten registreren in het register van particuliere woningverhuur van de Junta de Andalucía. Dat kan via de website van Airbnb online gebeuren waarmee de verhuurwebsite haar verplichtingen nakomt om alleen geregistreerde accommodaties aan te bieden.

Iedere particulier die via Airbnb een accommodatie in de verhuur aanbiedt zal dat vanaf mei alleen nog officieel kunnen doen aangezien de online verhuurder eigenaren van accommodaties verplicht om een registratienummer van het Registro de Turismo de Andalucía (RTA) te melden welke daarna ook op de website te zien zal zijn. Eigenaren die nog niet geregistreerd staan kunnen dat via Airbnb online meteen doen.

De verhuurders van accommodaties moeten voldoen aan de “leyes de alquiler turístico” ofwel de autonome wetten op de toeristische verhuur. Vanaf mei dit jaar dient elke verhuurder een registratienummer in te vullen als men dat al heeft en zoniet via Airbnb, via een nieuwe functie, meteen de accommodatie te registreren om daarna te voldoen aan de eisen die gesteld worden bij toeristische verhuur in Andalusië.

Voor Spanje is het de eerste keer dat dit systeem wat al gebruikt wordt op andere locaties zoals in Portugal, San Francisco of Chicago ingevoerd gaat worden. Bij succes zal Airbnb wellicht op meer plaatsen in Spanje een soortgelijk systeem gaan invoeren, denk aan Madrid, Barcelona en Mallorca om maar wat plaatsen te noemen.

Volgens eigen cijfers van Airbnb hebben er in 2017 één miljoen mensen gebruik gemaakt van Airbnb om te overnachten in Andalusië. 30.000 families verhuren hun accommodaties via Airbnb waarbij de gemiddelde verhuurder zo’n 2.700 euro op jaarbasis verdiende. Een gemiddelde accommodatie werd 34 keer per jaar verhuurd wat neerkomt op 3 dagen per maand.

Volgens de Junta de Andalucía hebben zich nu 28.872 eigenaren geregistreerd in het Registro de Turismo de Andalucía (RTA) en zullen de maatregelen van Airbnb alleen maar zorgen voor meer aanmeldingen.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
dag/nacht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.