skip to Main Content
Hotel Barcelona moet vanwege succes de eigen bakker voor het publiek sluiten

Hotel Barcelona moet vanwege succes de eigen bakker voor het publiek sluiten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De gemeente Barcelona heeft opgedragen met onmiddellijke ingang de bakkerij van het sfeervolle en karakteristieke Hotel Praktik Bakery te sluiten. Het gaat hier om een hotel wat bij wijze van spreken gebouwd is rondom een bakkerij van Baluard, afkomstig uit de wijk Barceloneta. Het hotel is eigendom van de Praktik groep die enkele jaren geleden een origineel hotel opende waarbij het brood en de bakkerij centraal staan als thema. De gemeente ziet dat echter anders.

Hotel Praktik Bakery zal het vanaf deze donderdag moeten doen zonder broodverkoop. Het originele concept van dit hotel is dat de binnenkomst van het hotel gaat via de bakkerij, ofwel de plaats waar het brood verkocht wordt. Achter de bakkerij bevindt zich de hotelreceptie en daarachter weer de ontbijtzaal (tot 10.30 uur) waarna het een openbare ruimte wordt waar men kan genieten van vers brood. De ruimte wordt gedeeld met de bakkerij waar elke dag het verse brood wordt gemaakt.

Het probleem voor de gemeente is echter dat de verkoop van het brood, wat in Barcelona bekend staat als een van het beste van de stad, soms voor lange rijen wachtende mensen zorgde in de Calle de Provença 279. De gemeente zegt dat de evacuatiezone, wat de ingang is van het hotel wat ook de ingang is van de bakkerij, daardoor geblokkeerd wordt, iets wat in strijd is met regel 99 in de lokale verordening. De eigenaren van dit hotel beweren dat dit niet het geval is maar de gemeente heeft haar gelijk gekregen. Sinds deze donderdag is de bakkerij gesloten maar zal deze verplaatst worden naar de straat Pau Claris 88, om de hoek van de huidige bakkerij om zo toch het bekende brood aan de buurtbewoners te kunnen blijven verkopen.

De eigenaren van het hotel vinden het erg jammer dat de gemeente heeft doorgezet want het idee van het Praktik Bakery Hotel was nu net om de buurt te betrekken bij een toeristisch project, iets wat blijkbaar gelukt is omdat het vaak erg druk was bij de bakkerij. De Praktik group heeft nog drie andere thema hotels in Barcelona, Praktik Garden, Praktik Vinoteca en Praktik Rambla.

Foto: Remco Stoffer (afgelopen woensdag gemaakt nota bene)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Weer zo’n actie van ambtenaren, die genoeg tijd schijnen te hebben voor dit soort azijn pissen acties.
    Laat ze die tijd besteden aan het opsporen en voorkomen van fraude, of schieten ze dan in hun eigen voet.
    Je word toch zo langzamerhand doodziek van dit soort regelzucht………….

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken