Politie heeft 590 personen onderzocht vanwege dierenmishandeling in Spanje

Politie heeft 590 personen onderzocht vanwege dierenmishandeling in Spanje
Beeld: Seprona / Guardia Civil

Politie heeft 590 personen onderzocht vanwege dierenmishandeling in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De afdeling Servicio de Protección de la Naturaleza (Seprona) van de Guardia Civil heeft het afgelopen jaar 590 personen aangehouden en of onderzocht vanwege dierenmishandeling. In totaal heeft de Guardia Civil 16.625 meldingen onderzocht waarvan 10.920 te maken hadden met huisdieren (animales de compañía), 3.974 met gevaarlijke dieren (animales peligrosos) en 1.731 met risico honden ofwel potentieel gevaarlijke honden (razas caninas peligrosas).

De afgelopen drie jaar heeft de Seprona dienst van de Guardia Civil in Spanje meer dan 50.000 keer opgetreden wat betreft elke vorm van dierenmishandeling. In 2016 waren dat 11.728 gevallen met 722 aanhoudingen waarvan 488 personen voor de rechter moesten komen, in 2017 waren het 11.277 gevallen met 866 aanhoudingen waarvan 488 personen voor de rechter zijn verschenen.

Voor de Guardia Civil agenten is er genoeg te doen wat betreft dierenmishandeling maar zijn de handen vaak gebonden wat betreft de wetten. Het Spaanse Wetboek van Strafrecht beschermt in wezen alleen dieren die dicht bij de mens leven waarbij in feite alle dieren die in het wild wonen zijn uitgesloten van enige juridische bescherming.

Ondanks de wettelijke limitaties zet de Seprona dienst van de Guardia Civil zich toch in om alle dieren te beschermen en proberen zij zoveel mogelijk dierenmishandelaars voor het gerecht te krijgen. Ondanks de beperkingen worden verwondingen en de dood van alle andere dieren dan die in de wet omschreven staan toch door de politie achtervolgd maar zoals algemeen bekend is het vaak dweilen met de kraan open.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.