Politie heeft 590 personen onderzocht vanwege dierenmishandeling in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Politie heeft 590 personen onderzocht vanwege dierenmishandeling in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De afdeling Servicio de Protección de la Naturaleza (Seprona) van de Guardia Civil heeft het afgelopen jaar 590 personen aangehouden en of onderzocht vanwege dierenmishandeling. In totaal heeft de Guardia Civil 16.625 meldingen onderzocht waarvan 10.920 te maken hadden met huisdieren (animales de compañía), 3.974 met gevaarlijke dieren (animales peligrosos) en 1.731 met risico honden ofwel potentieel gevaarlijke honden (razas caninas peligrosas).

De afgelopen drie jaar heeft de Seprona dienst van de Guardia Civil in Spanje meer dan 50.000 keer opgetreden wat betreft elke vorm van dierenmishandeling. In 2016 waren dat 11.728 gevallen met 722 aanhoudingen waarvan 488 personen voor de rechter moesten komen, in 2017 waren het 11.277 gevallen met 866 aanhoudingen waarvan 488 personen voor de rechter zijn verschenen.

Voor de Guardia Civil agenten is er genoeg te doen wat betreft dierenmishandeling maar zijn de handen vaak gebonden wat betreft de wetten. Het Spaanse Wetboek van Strafrecht beschermt in wezen alleen dieren die dicht bij de mens leven waarbij in feite alle dieren die in het wild wonen zijn uitgesloten van enige juridische bescherming.

Ondanks de wettelijke limitaties zet de Seprona dienst van de Guardia Civil zich toch in om alle dieren te beschermen en proberen zij zoveel mogelijk dierenmishandelaars voor het gerecht te krijgen. Ondanks de beperkingen worden verwondingen en de dood van alle andere dieren dan die in de wet omschreven staan toch door de politie achtervolgd maar zoals algemeen bekend is het vaak dweilen met de kraan open.

Ga naar de inhoud