skip to Main Content
Politie heeft 590 personen onderzocht vanwege dierenmishandeling in Spanje
Seprona / Guardia Civil

Politie heeft 590 personen onderzocht vanwege dierenmishandeling in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De afdeling Servicio de Protección de la Naturaleza (Seprona) van de Guardia Civil heeft het afgelopen jaar 590 personen aangehouden en of onderzocht vanwege dierenmishandeling. In totaal heeft de Guardia Civil 16.625 meldingen onderzocht waarvan 10.920 te maken hadden met huisdieren (animales de compañía), 3.974 met gevaarlijke dieren (animales peligrosos) en 1.731 met risico honden ofwel potentieel gevaarlijke honden (razas caninas peligrosas).

De afgelopen drie jaar heeft de Seprona dienst van de Guardia Civil in Spanje meer dan 50.000 keer opgetreden wat betreft elke vorm van dierenmishandeling. In 2016 waren dat 11.728 gevallen met 722 aanhoudingen waarvan 488 personen voor de rechter moesten komen, in 2017 waren het 11.277 gevallen met 866 aanhoudingen waarvan 488 personen voor de rechter zijn verschenen.

Voor de Guardia Civil agenten is er genoeg te doen wat betreft dierenmishandeling maar zijn de handen vaak gebonden wat betreft de wetten. Het Spaanse Wetboek van Strafrecht beschermt in wezen alleen dieren die dicht bij de mens leven waarbij in feite alle dieren die in het wild wonen zijn uitgesloten van enige juridische bescherming.

Ondanks de wettelijke limitaties zet de Seprona dienst van de Guardia Civil zich toch in om alle dieren te beschermen en proberen zij zoveel mogelijk dierenmishandelaars voor het gerecht te krijgen. Ondanks de beperkingen worden verwondingen en de dood van alle andere dieren dan die in de wet omschreven staan toch door de politie achtervolgd maar zoals algemeen bekend is het vaak dweilen met de kraan open.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
  1. De barbaarse stieren gevechten mogen ze inderdaad zo snel mogelijke verbieden.En als ze het dan toch niet kunnen laten dan niet de lafaard uithangen en zonder wapens de arena in.

  2. NU NOG DIE ACHTERLIJKE STIEREN GEVECHT OPDOEKEN EN VERBIEDEN!! WIE TOCH STIERENVECHTER WORDT,MAG MET EEN HONGERIGE LEEUW VECHTEN IN DE ARENA,ALLEEN. ZONDER WAPENS EN ZONDER BESCHERMKLEDING,ALLEEN IN ONDERBROEK, STELLETJE LAFFE PAELLA VRETERS, LAFFE KLOOTZAKKEN DIE ZE ZIJN!

    1. Misschien een toontje lager zou niet mistaan. Je bent en blijft gast in dit land en je kan altijd vertrekken! Er staat ook een gevangenis straf op het beledigen van Spanjaarden (dit ivm met je omschrijving van achterlijke paellavreters). SSpanjaarden bemoeien zich ook niet met Sinterklaas enzo.JJe hebt recht op je mening maar die hoeven wij niet te weten.

  3. gelukkig dat de politie op dierenmishandeling let want dat laat nog veel te wensen over in spanje en wie de mens kent houd van de dieren

  4. Er moet nog veel veranderen in Spanje , maar het verbeterd wel ..ik ken veel Spanjaarden die hun dieren heel graag zien en ze goed verzorgen

  5. Gelukkig wordt nu, ondanks de huidige wetgeving, in ieder geval geprobeerd om zo veel mogelijk dieren te beschermen en de dierenmishandelaars te straffen.

    1. Akkoord, en zelfs indien het dweilen met de kraan open is, dan wordt er toch iets gedaan en werd er al veel dierenleed vermeden en straffen uitgedeeld.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by