Politie heeft 590 personen onderzocht vanwege dierenmishandeling in Spanje

Politie heeft 590 personen onderzocht vanwege dierenmishandeling in Spanje
Beeld: Seprona / Guardia Civil

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De afdeling Servicio de Protección de la Naturaleza (Seprona) van de Guardia Civil heeft het afgelopen jaar 590 personen aangehouden en of onderzocht vanwege dierenmishandeling. In totaal heeft de Guardia Civil 16.625 meldingen onderzocht waarvan 10.920 te maken hadden met huisdieren (animales de compañía), 3.974 met gevaarlijke dieren (animales peligrosos) en 1.731 met risico honden ofwel potentieel gevaarlijke honden (razas caninas peligrosas).

De afgelopen drie jaar heeft de Seprona dienst van de Guardia Civil in Spanje meer dan 50.000 keer opgetreden wat betreft elke vorm van dierenmishandeling. In 2016 waren dat 11.728 gevallen met 722 aanhoudingen waarvan 488 personen voor de rechter moesten komen, in 2017 waren het 11.277 gevallen met 866 aanhoudingen waarvan 488 personen voor de rechter zijn verschenen.

Voor de Guardia Civil agenten is er genoeg te doen wat betreft dierenmishandeling maar zijn de handen vaak gebonden wat betreft de wetten. Het Spaanse Wetboek van Strafrecht beschermt in wezen alleen dieren die dicht bij de mens leven waarbij in feite alle dieren die in het wild wonen zijn uitgesloten van enige juridische bescherming.

Ondanks de wettelijke limitaties zet de Seprona dienst van de Guardia Civil zich toch in om alle dieren te beschermen en proberen zij zoveel mogelijk dierenmishandelaars voor het gerecht te krijgen. Ondanks de beperkingen worden verwondingen en de dood van alle andere dieren dan die in de wet omschreven staan toch door de politie achtervolgd maar zoals algemeen bekend is het vaak dweilen met de kraan open.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
10 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De barbaarse stieren gevechten mogen ze inderdaad zo snel mogelijke verbieden.En als ze het dan toch niet kunnen laten dan niet de lafaard uithangen en zonder wapens de arena in.

Oke dweilen met een open kraan maar er is in ieder geval verbetering, nu nog de stierenvechten aanpakken.

NU NOG DIE ACHTERLIJKE STIEREN GEVECHT OPDOEKEN EN VERBIEDEN!! WIE TOCH STIERENVECHTER WORDT,MAG MET EEN HONGERIGE LEEUW VECHTEN IN DE ARENA,ALLEEN. ZONDER WAPENS EN ZONDER BESCHERMKLEDING,ALLEEN IN ONDERBROEK, STELLETJE LAFFE PAELLA VRETERS, LAFFE KLOOTZAKKEN DIE ZE ZIJN!

Het merendeel van de jongeren vinden stierenvechten ook een schande

Misschien een toontje lager zou niet mistaan. Je bent en blijft gast in dit land en je kan altijd vertrekken! Er staat ook een gevangenis straf op het beledigen van Spanjaarden (dit ivm met je omschrijving van achterlijke paellavreters). SSpanjaarden bemoeien zich ook niet met Sinterklaas enzo.JJe hebt recht op je mening maar die hoeven wij niet te weten.

Volgenes mij heeft Sinterklaas niets met dierenmishandeling te maken.

gelukkig dat de politie op dierenmishandeling let want dat laat nog veel te wensen over in spanje en wie de mens kent houd van de dieren

Er moet nog veel veranderen in Spanje , maar het verbeterd wel ..ik ken veel Spanjaarden die hun dieren heel graag zien en ze goed verzorgen

Gelukkig wordt nu, ondanks de huidige wetgeving, in ieder geval geprobeerd om zo veel mogelijk dieren te beschermen en de dierenmishandelaars te straffen.

Akkoord, en zelfs indien het dweilen met de kraan open is, dan wordt er toch iets gedaan en werd er al veel dierenleed vermeden en straffen uitgedeeld.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.