Spanje wil strengere regels voor e-bikes

Spanje wil strengere regels voor e-bikes
Beeld: Pixabay

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Net zoals in andere landen is de zogenaamde e-bike ofwel de fiets met trapondersteuning in opkomst en is dit middel van transport steeds vaker te zien op straat, de stoep en op de fietspaden. Het probleem is echter dat de Spaanse verkeersdienst (DGT) de e-bikes in dezelfde groep plaatst als de segways, elektrische steps en andere persoonlijke elektrische vervoersmiddelen die in opkomst zijn in de Spaanse steden.

De DGT heeft plannen om de regels rondom het gebruik van e-bikes (bicicletas eléctricas) ofwel de fietsen met elektrische trapondersteuning aan te scherpen. Deze regels zouden dan moeten gelden voor iedereen in Spanje – inwoners en bezoekers/toeristen – die gebruik wil maken van een e-bike.

Op dit moment ziet de DGT de “fiets met trapondersteuning” (bicicleta con pedaleo asistido) als normale fiets mits:

  • Het motorvermogen niet meer is dan 500 Watt (voorheen 250 Watt)
  • De motor die trapondersteuning geeft bij 25 km/u afslaat
  • Het totale gewicht van de e-bike niet meer is dan 40 kilo
  • De elektrische motor alleen werkt als men trapt (de trapondersteuning dus)

In met name de grotere steden zijn er veel klachten van voetgangers die zeggen dat de hoge snelheid van de e-bikes voor gevaarlijke situaties zorgt. Daarom wil de DGT strengere regels hebben.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Elektrische fietsen in Spanje[/su_note]

Zo is de Spaanse verkeersdienst bezig met een “proyecto de modificación del Reglamento General de Circulación” ofwel wijziging in de verkeerswet. Daarin staat dat fietsers met een e-bike een speciale licentie moeten hebben om op die manier geïdentificeerd te kunnen worden indien noodzakelijk.

Volgens de Asociación de Marcas y Bicicletas de España is het probleem dat de DGT de e-bikes op dezelfde hoop gooit als de segways en elektrische steps die voor veel overlast zorgen in de Spaanse steden.

Strengere regels voor de e-bikes zou een grote achteruitgang betekenen in de opkomst van de fietsen met trapondersteuning in Spanje. De e-bike is in principe een milieuvriendelijk vervoermiddel dat in feite beloond moet worden en het gebruik ervan zeker niet bestraft, aldus de fietsvereniging.

Daarnaast zouden de strengere regels in Spanje inhouden dat inwoners van andere EU-landen niet meer zo makkelijk met hun e-bikes in Spanje zouden kunnen rondrijden.

Volgens de Asociación de Marcas y Bicicletas de España voldoen de e-bikes al aan de Europese verplichtingen zoals omschreven in het koninklijk besluit (Real Decreto) 339/2014. Daarin staat dat e-bikes verplicht een identificatie van de fabriek moeten hebben, een uniek identificatienummer, melding van het merk en model van de fiets.

Voor fietsen met een elektromotor die sneller kunnen dan 25 km/u en meer dan 500 Watt motorvermogen hebben of waarop gereden kan worden zonder te trappen gelden de regels voor bromfietsen. Dit houdt dus in dat men met deze fietsen in principe niet op het fietspad zou mogen rijden, men een helm dient te dragen en een speciaal rijbewijs nodig heeft. Ook dient men dan verzekerd te zijn, net zoals bij bromfietsen en scooters.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Scooters en motoren in Spanje[/su_note]

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
19 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Is deze regel, al een feit ? Ik hoorde dat iemand een ongeluk had gehad, met zijn e-bike, zijn kosten van de arts in ziekenhuis niet vergoed kreeg??

Het ging toch over fietsen…….en maar afvragen waarom de intolerantie zo toeneemt!!!
Er komen waarschijnlijk wereldwijd teveel hanen en kippen op de weg!!!
Geniet van het mooie weer!!

Hij die de regelementen niet respecteert op de bon

Ik zie wel veel fietspaden, maar fietsers met renfietsen nemen die niet, voetgangers lopen maar steeds op de fietspaden, dat zie ik in Salou, en als je hen erop wijst krijg je een reeks verwensingen.

In Spanje is weinig of geen rekening gehouden met fietsers. Op de secundaire wegen vindt men zelden een fietspad en ook in de steden is het eerder een zeldzaamheid. Op zich niet erg want voor Spanjaarden is de fiets eerder uitzondering dan regel. Problematisch wordt het echter wanneer massa’s eeuwig jonge Hollanders en Belgen hier hun dagelijks fietswandelingetje komen maken, gezellig keuvelend, twee aan twee, zonder rekening te houden met het achteropkomend verkeer. Als daar nu ook nog oma’s en opa’s op een e-bike bijkomen is het hek helemaal van de dam. Hopelijk komen er inderdaad snel strenge regels om… Lees verder »

Miel woont “ergens” waar hij geen rekening hoeft/wil houden met medeweggebruikers. Hij heeft waarschijnlijk zijn stempel al geïnkt: “fout/goed/verboden” ; Opa’s en Oma’s mogen niet meer, “hek van de dam”; eeuwig jonge Hollanders/Belgen”???? Inderdaad, pestgedrag dient te worden voorkomen, het was al vroeg op de avond, met een borrel, Miel?

Hulde voor deze reactie Miel. We zijn het een keer eens!

In een land als Spanje waar je constant bergop, bergaf moet rijden is een gewone e-bike niet weg te denken. Als men hier extra regels gaat opleggen gaat men terug de auto gebruiken in plaats van de fiets!

Helemaal mee eens Hugo. Met een gewone fiets red ik het hier niet, terwijl ik nochtans in België mijn fiets dagelijks gebruikte ?

Volledig mee eens. Vorig jaar reed ik hier nog rond met een gewone fiets, puffen en zweten. Nu doe ik de boodschappen met mijn e-zine, al fluitend, en de auto dient alleen voor zware boodschappen. Net zoals in België. Het koste wel een gek gaan en fietsendrager om du0ie e-zine mee te brengen maar dat was het wel waard hoor.

Ik wil strengere regels voor al die wielrenners. Die gedragen zich als totale hooligans op de weg. Waar is de politie om dit tuig een keer keihard aan te pakken ? Massaal door rood rijden, driedik rijden en alles en iedereen blokkeren. Waar gaat dit over?

Milieuvriendelijkere vervoermiddelen moeten beloond worden maar dan wel met de nodige verkeersregels inzake veiligheid, net zoals dat nodig is voor alle andere vervoersmiddelen. Het kan toch niet zijn dat men telkens riskeert om aangereden te worden als men uit de voordeur stapt

Helemaal mee eens.

Ja Rob ik duvel regelmatig op deze baanterroristen. Denken allen dat ze professionele wielrenners zijn en dat de baan van hun is met gevaar voor de andere weggebruikers. Veel strenger aanpakken. En ook als je ziet hoe het aantal ongevallen met lichamelijke schade is toegenomen bij 60+ door e-bikes, dan valt daar ook toch wel eens over na te denken hoe dat beter kan. In jaren niet gefietst en nu met 25 km/h over de baan scheuren het resultaat is ongeveer hetzelfde als die met een midlife crisis die een moto kopen, die hun namen vindt ge ook vaak in… Lees verder »

hallo hersenloze rob ik denk dat je lid ben een nsb achtige club
om jong en oudere fietsers als tuig te bestempelen ik ben 82jaar
en met mij nog vele andere oudere die ons netjes gedragen
en zeker niet door zulke klootzakken als een n.n maar alles kunnen
schrijven waarschijnlijk weeg jij meer dan 100kg zuip als een dragonder
en vreet je als een varken en je hersens zitten in de punt van je kleine teen
de groeten van een eerzaam burger waar jij nog veel van kunt leren

Nou nou Cor, als eerzame burger laat jouw taalgebruik veel te wensen over. Rob heeft het over wielrenners, niet over de oudere fietsers met e-Bike. Beter lezen Cor. Wielrenners denken vaak dat ze ‘heer en meester’ zijn op de weg. Iedereen moet wijken voor ze, en als je niet snel genoeg aan de kant gaat, in hun ogen dan, vloeken ze je wel stijf. En ze racen vaak met een idiote snelheid over de weg dat je ze niet aan ziet komen, ze zijn er ineens. Natuurlijk zijn er ook wielrenners die normaal doen, maar hun racende soortgenoten verpesten het… Lees verder »

Mooie reactie Annelies. En verder ben ik nergens lid van, weeg ik 74 en ben geheelonthouder . En van Cor kan ik weinig leren, gezien zijn taalgebruik.

Rob, een fietser is ruig wat moet jij dan wel niet zij

Heerlijke inhoudelijke bijdrage Hans, ga zo door.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.