Speurhond Elton van de Guardia Civil gaat met pensioen

Oeps ... foto ontbreekt!

Speurhond Elton van de Guardia Civil gaat met pensioen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Guardia Civil heeft de beste speurhond die het politiekorps ooit gehad heeft na een dienst van bijna tien jaar met pensioen gestuurd. Elton heeft meegedaan als “agent op vier poten” in bijna 500 onderzoeken en wist in een belangrijke zaak via slechts het opsporen van een druppel bloed het belastende bewijs te leveren.

Misschien heb je als je in Spanje woont en de Spaanse journaals bekijkt Elton wel eens voorbij zien komen. Het gaat om een Belgische herder die gedurende bijna 10 jaar samen met zijn begeleidende agenten door heel Spanje werd gestuurd om te helpen met zoektochten en onderzoeken.

Weliswaar heeft Elton deelgenomen in bijna 500 onderzoeken, de meest bekende zijn de zoektochten naar Diana Quer, Gabriel Cruz, Yeremi Vargas en Marta del Castillo.

Elton is volgens de Guardia Civil de beste speurhond die ze gehad hebben en dus werd hij beloond. Vanaf nu zal Elton van zijn verdiende rust kunnen genieten tijdens zijn resterende jaren.

In de meeste gevallen probeert de politie bij het pensioen van een speurhond deze bij een van de begeleiders een nieuw rustig leven te geven. Mocht dat niet mogelijk zijn dan gaat dit soort politiehonden in adoptie waarbij ze vaak snel een nieuwe familie weten te vinden.

Ga naar de inhoud