Speurhond Elton van de Guardia Civil gaat met pensioen

Speurhond Elton van de Guardia Civil gaat met pensioen
Beeld: Twitter

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Guardia Civil heeft de beste speurhond die het politiekorps ooit gehad heeft na een dienst van bijna tien jaar met pensioen gestuurd. Elton heeft meegedaan als “agent op vier poten” in bijna 500 onderzoeken en wist in een belangrijke zaak via slechts het opsporen van een druppel bloed het belastende bewijs te leveren.

Misschien heb je als je in Spanje woont en de Spaanse journaals bekijkt Elton wel eens voorbij zien komen. Het gaat om een Belgische herder die gedurende bijna 10 jaar samen met zijn begeleidende agenten door heel Spanje werd gestuurd om te helpen met zoektochten en onderzoeken.

Weliswaar heeft Elton deelgenomen in bijna 500 onderzoeken, de meest bekende zijn de zoektochten naar Diana Quer, Gabriel Cruz, Yeremi Vargas en Marta del Castillo.

Elton is volgens de Guardia Civil de beste speurhond die ze gehad hebben en dus werd hij beloond. Vanaf nu zal Elton van zijn verdiende rust kunnen genieten tijdens zijn resterende jaren.

In de meeste gevallen probeert de politie bij het pensioen van een speurhond deze bij een van de begeleiders een nieuw rustig leven te geven. Mocht dat niet mogelijk zijn dan gaat dit soort politiehonden in adoptie waarbij ze vaak snel een nieuwe familie weten te vinden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Die Rob bedoeld is deze hond niet waard.Iemand die iedereen opjut en dan gaat lopen en zijn volk achterlaat is gewoon een lafaard.

Het respect dat deze Spaanse speurhond krijgt, is wel een groot contrast met de manier waarop Spaanse galgueros hun jachthonden behandelen…..

Tras doce años = na (verloop van) 12 jaar , dus geen bijna 10 jaar .

Een Belgische herder? Dat lijkt me het een verdiend pensioen om lekker in Waterloo te gaan wonen, daar ken ik een heel eenzaam persoon. Leuk baasje voor hem.

Als grapje bedoeld : dan zal dit baasje spaans moeten leren hé om die prachtige viervoeter te verwelkomen. Natuurlijk zou voor de hond het beste zijn door 1 van zijn medewerkers geadopteerd te worden, maar je interesse in Elton siert je.

Nee hoor Sonia, elke Catalaan spreekt ook Spaans, ook al woont een Catalaan in het buitenland.
Maar Elton blijft inderdaad beter bij zijn échte opvoeder…..

Ehh, ik denk dat het baasje dat Rob bedoelt wel degelijk Spaans spreekt en zeker ook Catalaans . . .

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.