skip to Main Content
Speurhond Elton van de Guardia Civil gaat met pensioen
Twitter

Speurhond Elton van de Guardia Civil gaat met pensioen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Guardia Civil heeft de beste speurhond die het politiekorps ooit gehad heeft na een dienst van bijna tien jaar met pensioen gestuurd. Elton heeft meegedaan als “agent op vier poten” in bijna 500 onderzoeken en wist in een belangrijke zaak via slechts het opsporen van een druppel bloed het belastende bewijs te leveren.

Misschien heb je als je in Spanje woont en de Spaanse journaals bekijkt Elton wel eens voorbij zien komen. Het gaat om een Belgische herder die gedurende bijna 10 jaar samen met zijn begeleidende agenten door heel Spanje werd gestuurd om te helpen met zoektochten en onderzoeken.

Weliswaar heeft Elton deelgenomen in bijna 500 onderzoeken, de meest bekende zijn de zoektochten naar Diana Quer, Gabriel Cruz, Yeremi Vargas en Marta del Castillo.

Elton is volgens de Guardia Civil de beste speurhond die ze gehad hebben en dus werd hij beloond. Vanaf nu zal Elton van zijn verdiende rust kunnen genieten tijdens zijn resterende jaren.

In de meeste gevallen probeert de politie bij het pensioen van een speurhond deze bij een van de begeleiders een nieuw rustig leven te geven. Mocht dat niet mogelijk zijn dan gaat dit soort politiehonden in adoptie waarbij ze vaak snel een nieuwe familie weten te vinden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Die Rob bedoeld is deze hond niet waard.Iemand die iedereen opjut en dan gaat lopen en zijn volk achterlaat is gewoon een lafaard.

 2. Het respect dat deze Spaanse speurhond krijgt, is wel een groot contrast met de manier waarop Spaanse galgueros hun jachthonden behandelen…..

 3. Een Belgische herder? Dat lijkt me het een verdiend pensioen om lekker in Waterloo te gaan wonen, daar ken ik een heel eenzaam persoon. Leuk baasje voor hem.

  1. Als grapje bedoeld : dan zal dit baasje spaans moeten leren hé om die prachtige viervoeter te verwelkomen. Natuurlijk zou voor de hond het beste zijn door 1 van zijn medewerkers geadopteerd te worden, maar je interesse in Elton siert je.

   1. Nee hoor Sonia, elke Catalaan spreekt ook Spaans, ook al woont een Catalaan in het buitenland.
    Maar Elton blijft inderdaad beter bij zijn échte opvoeder…..

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by