Ondernemers Rincón de la Victoria erg blij met camper toeristen

Ondernemers Rincón de la Victoria erg blij met camper toeristen
Beeld: Área Málaga Beach

MÁLAGA – Wie had dat gedacht, een gemeente en ondernemers die blij zijn met de camper toeristen in hun stad. Meestal wordt er geschreven dat de vakantiegangers die met campers en kampeerauto’s op vakantie komen slecht zijn voor de lokale economie maar in Rincón de la Victoria net onder Málaga is men zeer blij met deze vakantiegangers die veel geld in het laatje brengen en zorgen voor een extra impuls in de winter.

De vereniging van Ondernemers van Rincón de la Victoria (ACERV) is zeer blij met de opkomst van de camper toeristen in hun stad. Met name de ingebruikname van de camper parkeerplaats bij de Cala del Moral, ook wel bekend als Área Málaga Beach, is zeer positief geweest voor de toeristen die met de camper en kampeerauto naar dit deel van de Costa del Sol komen.

De ACERV heeft de balans opgemaakt van twee jaar economische activiteiten na de ingebruikname van de camper parkeerplaats. Dankzij deze camperplaats waar 200 voertuigen kunnen staan heeft de gemeente ervoor kunnen zorgen dat de campers niet meer overal in en rond de stad staan maar bijna allemaal gebruik maken van de speciale camperparkeerplaats.

Daarnaast kunnen de chiringuitos (strandpaviljoens), winkels en toeristen winkels open blijven gedurende de wintermaanden terwijl dat voorheen niet het geval was. De camper toeristen genereren inkomsten en bedrijvigheid in allerlei bedrijven waaronder de horeca maar ook winkels en bedrijven die diensten leveren. Daarnaast is er meer leven op straat en is Rincón de la Victoria gedurende de wintermaanden niet meer zo uitgestorven. 

Camperparkeerplaats

Área Málaga Beach werd twee jaar geleden in gebruik genomen en dat is dus een goede zet geweest. Er is plaats voor 200 voertuigen die elk 40 m2 ter beschikking hebben en waarbij er plaatsen zijn die direct aan zee liggen. Er zijn speciale voorzieningen zoals water, elektricitiet, wifi, vers brood, douches en toiletten, fietsverhuur, een bar en indien gewenst massages en het hele terrein is 24 uur beveiligd.

Uiteraard moet voor dit alles betaald worden maar blijkbaar zijn veel camper toeristen niet te beroerd om te betalen voor een goede service. Wil je direct aan zee staan met je camper dan kost dat 16 euro per nacht terwijl dat op andere plaatsen 13 euro is en lange voertuigen (+8 meter) of met kar moeten 15 euro betalen. Wil je geen elektriciteit hebben dan betaal je 11 euro.

Je kunt voor 380 euro een hele maand met je camper aan zee staan of voor 280 euro op een andere plaats op de camperparkeerplaats. Meer informatie op de website van Área Málaga Beach.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
7 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Een goed idee met toch een paar minpunten, drie dagen boeken is voor mij niet interessant als ik het in een dag heb gezien moet het ook mogelijk zijn om er maar een dag te blijven.
Met de aanbieding om er een maand te verblijven is het weer een camperplaats waar veel overwinteraars zijn en er weinig plek overblijft voor de reizende campers.
Er is wel een goed begin gemaakt om mee te denken voor de ondernemers die er zijn.

Nooit van ons leven dat we op zo’n trailer trash park gaan staan!!

Mooi initiatief maar door wie wordt dit nu uitgebaat,door de gemeente of stad of privé,

Wordt tijd dat ze dat voor alle wildkampeerders in Torre del Mar ook eens doen!

Zeker weten dat we daar heen gaan in het najaar. Lijkt ons een prima plek om een paar weken te verblijven.

Goed idee !!!

Bedankt voor dit artikel wij gaan er een keer heen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.