Ondernemers Rincón de la Victoria erg blij met camper toeristen

Ondernemers Rincón de la Victoria erg blij met camper toeristen
Beeld: Área Málaga Beach

Ondernemers Rincón de la Victoria erg blij met camper toeristen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Wie had dat gedacht, een gemeente en ondernemers die blij zijn met de camper toeristen in hun stad. Meestal wordt er geschreven dat de vakantiegangers die met campers en kampeerauto’s op vakantie komen slecht zijn voor de lokale economie maar in Rincón de la Victoria net onder Málaga is men zeer blij met deze vakantiegangers die veel geld in het laatje brengen en zorgen voor een extra impuls in de winter.

De vereniging van Ondernemers van Rincón de la Victoria (ACERV) is zeer blij met de opkomst van de camper toeristen in hun stad. Met name de ingebruikname van de camper parkeerplaats bij de Cala del Moral, ook wel bekend als Área Málaga Beach, is zeer positief geweest voor de toeristen die met de camper en kampeerauto naar dit deel van de Costa del Sol komen.

De ACERV heeft de balans opgemaakt van twee jaar economische activiteiten na de ingebruikname van de camper parkeerplaats. Dankzij deze camperplaats waar 200 voertuigen kunnen staan heeft de gemeente ervoor kunnen zorgen dat de campers niet meer overal in en rond de stad staan maar bijna allemaal gebruik maken van de speciale camperparkeerplaats.

Daarnaast kunnen de chiringuitos (strandpaviljoens), winkels en toeristen winkels open blijven gedurende de wintermaanden terwijl dat voorheen niet het geval was. De camper toeristen genereren inkomsten en bedrijvigheid in allerlei bedrijven waaronder de horeca maar ook winkels en bedrijven die diensten leveren. Daarnaast is er meer leven op straat en is Rincón de la Victoria gedurende de wintermaanden niet meer zo uitgestorven. 

Camperparkeerplaats

Área Málaga Beach werd twee jaar geleden in gebruik genomen en dat is dus een goede zet geweest. Er is plaats voor 200 voertuigen die elk 40 m2 ter beschikking hebben en waarbij er plaatsen zijn die direct aan zee liggen. Er zijn speciale voorzieningen zoals water, elektricitiet, wifi, vers brood, douches en toiletten, fietsverhuur, een bar en indien gewenst massages en het hele terrein is 24 uur beveiligd.

Uiteraard moet voor dit alles betaald worden maar blijkbaar zijn veel camper toeristen niet te beroerd om te betalen voor een goede service. Wil je direct aan zee staan met je camper dan kost dat 16 euro per nacht terwijl dat op andere plaatsen 13 euro is en lange voertuigen (+8 meter) of met kar moeten 15 euro betalen. Wil je geen elektriciteit hebben dan betaal je 11 euro.

Je kunt voor 380 euro een hele maand met je camper aan zee staan of voor 280 euro op een andere plaats op de camperparkeerplaats. Meer informatie op de website van Área Málaga Beach.

Ga naar de inhoud