Seizoen twee van tv-serie ‘El Hierro’ binnenkort te zien in Spanje

Seizoen twee van tv-serie ‘El Hierro’ binnenkort te zien in Spanje
Beeld: Movistar+

Seizoen twee van tv-serie ‘El Hierro’ binnenkort te zien in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Vanaf 19 februari is het tweede seizoen van de inmiddels ook internationaal populaire serie ‘El Hierro’ in Spanje te zien. Deze spannende thriller is geheel opgenomen op het gelijknamige Canarische Eiland en zal opnieuw rechter Candela Montes in de hoofdrol hebben. De serie die door Movistar+ is geproduceerd heeft niet alleen een spannende verhaallijn maar het is ook mogelijk om via luchtbeelden de prachtige natuur van het vulkanische eiland te bewonderen.

Op 7 juni 2019 werd in Spanje begonnen met het uitzenden van het eerste seizoen van El Hierro en het duurde niet lang of de serie werd ook een internationaal succes. De Spaanse serie is een coproductie van Movistar+, ARTE France en Portocabo en werd ook in Nederland via o.a. Ziggo uitgezonden en was ook via de Duitse televisie te zien.

Volgens dit artikel is dankzij de populaire serie ook het toerisme toegenomen naar het Canarische Eiland El Hierro. In 2019 steeg dat met 30% tot 40% wat meteen het beste toeristische jaar ooit was voor het kleine Canarische eiland. Er kwamen naast meer Spaanse ook veel Franse en Duitse toeristen naar El Hierro om de filmlocaties te bezoeken.

Seizoen een

In het eerste seizoen (8 afleveringen) werd de ervaren rechter Candela Montes overgeplaatst naar El Hierro, het kleinste en meest afgelegen van de Canarische Eilanden. Ze belandt er in een hechte, gesloten gemeenschap die zich voorbereidt op de Bajada, een religieuze processie die om de vier jaar plaatsheeft. 

Kort na haar aankomst wordt onder water het lichaam van de jonge eilandbewoner Fran ontdekt. Hij is vermoord, daags voor zijn huwelijk met Pilar, de dochter van de louche zakenman Díaz. Hij is dan ook de belangrijkste verdachte. Candela besluit echter om hem op borgtocht vrij te laten, tot onbegrip van de eilandbewoners waarna er verschillende wendingen in het verhaal zijn.

Seizoen twee

Rechter Candela Montes begint aan het eiland en de eilandbewoners te wennen maar is nog steeds vastbesloten om de drugshandel zaak waarbij zakenman Díaz betrokken is, op te lossen. Uit angst voor represailles van zijn voormalige partners, weigert Díaz echter samen te werken met de rechter. Toch stuurt iemand een huurmoordenaar om Díaz te vermoorden maar wie wil hem vermoorden? En waarom?

Verder zal de rechter ook te maken hebben met een akelige voogdijzaak waardoor de eilandbewoners in tweeën zijn opgesplitst wat voor een nieuwe moord zorgt waar veel mogelijke verdachten voor zijn te vinden.

Ga naar de inhoud