Vijf eilanden die goedkoper zijn dan een appartement in Madrid of Barcelona

Vijf eilanden die goedkoper zijn dan een appartement in Madrid of Barcelona
Beeld: Voorbeeldfoto / Freepik

Vijf eilanden die goedkoper zijn dan een appartement in Madrid of Barcelona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Helaas, de eilanden die we in dit artikel beschrijven bevinden zich niet in Spanje of voor de kust van Spanje dus het is niet mogelijk om een privé eiland in Spanje te kopen. Maar op deze website vergelijkt men wel de onderstaande eilanden die te koop zijn met prijzen voor appartementen in de steden Madrid en Barcelona.

Wie wil er nu niet een eigen eiland hebben. Wist je dat dit al voor heel weinig geld kan maar dan moet je wel even zoeken. Deze krant heeft vijf eilanden uitgezocht die te koop zijn en ook nog eens voor minder geld dan een appartement in de drukke steden Madrid en Barcelona.

Het is namelijk al mogelijk om in het Caribisch gebied een eiland te kopen voor 178.000 euro terwijl een normaal appartement in Madrid of Barcelona niet onder de 400.000 euro te vinden is. Zoek op de website Idealista naar een 3-kamer appartement in Madrid en je komt prijzen tegen van 453.000 euro en als je meer naar het centrum wilt zelfs 585.000 euro tot 2,5 miljoen euro.

Maar voor veel minder kun je al een eigen eiland hebben, net zoals de rijken onder ons. Ok, je moet wel even reizen en het ligt niet om de hoek maar wie wil er nu niet een eigen eilandje. 

Europa

Overigens zijn er op de website van Private Islands INC geen Spaanse eilanden te vinden maar wel diverse eilanden in Griekenland, Turkije en Polen die te koop zijn … maar voor andere bedragen (als die al bekend zijn). KLIK HIER voor een overzicht van eilanden die te koop zijn in Europa.

Vijf eilanden

1. Deadman Caye (Belize)

Dit door prachtig groen/blauw zeewater omringende eiland van 2.832 vierkante meter met fijne zandstranden en palm- en kokosbomen kan al van jou zijn voor 178.383,60 euro. Je kunt er van het vasteland naartoe zwemmen (of met de boot jetski of waterfiets). Meer informatie HIER.

eiland1 1
Beeld: Private Islands Inc

2. Deadman Caye (Belize)

Stel, je wilt twee eilanden kopen, een voor jou en je familie en een voor je ouders of schoonfamilie, dat kan in Deadman Caye in Belize. Het tweede eiland dat daar te koop staat is groter dan het eerste en heeft een oppervlakte van 4.613 vierkante meter maar dezelfde stranden, palm- en kokosbomen en dezelfde afstand naar het vasteland. Dit eiland kan al van jou zijn voor 268.023,60 euro. Meer informatie HIER.

eiland2
Beeld: Private Islands Inc

3. Frypan Island (Ontario, Canada)

Dit eiland ligt niet in het Caribisch gebied maar het is groener, groter en heeft een kleine woning. Dit eiland van 26.304 vierkante meter ligt in het Pelican Lake in Canada. Dit eiland staat te koop voor slechts 322.202,04 euro. Meer informatie HIER.

eiland3
Beeld: Private Islands Inc

4. Bocal Island (Nicaragua)

Dit eiland van 10.117 vierkante meter heeft niet een maar twee woningen waarvan een met twee slaapkamers en een andere met een slaapkamer. Deze woningen moeten wel opgeknapt worden maar het eiland staat te koop voor slechts 313.740 euro. Meer informatie HIER.

eiland4
Beeld: Private Islands Inc

5. Hat Caye (Belize)

Met het vijfde eiland zijn we weer terug in Belize waar je opnieuw een prachtig groen eiland met privé stranden kunt open. Dit eiland van 2.832 vierkante meter groot kan al van jou zijn voor 403.380 euro. Meer informatie HIER.

eiland5
Beeld: Private Islands Inc
Ga naar de inhoud