Search
menu
Search

Spaanse koning Felipe VI positief getest op Covid

Spaanse koning Felipe VI positief getest op Covid
Beeld: Casa de S.M. el Rey

Spaanse koning Felipe VI positief getest op Covid

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse koning Felipe VI is woensdag positief getest op Covid-19, zo meldt het Spaanse koningshuis. In een persbericht is te lezen dat de koning van Spanje het goed maakt en geen ernstige symptomen heeft maar wel de komende zeven dagen in quarantaine zal blijven.

Woensdag werd de koning van Spanje positief op Covid getest nadat hij last had van lichte Covid-symptomen. De algemene gezondheidstoestand van Felipe VI is goed en hij zal zijn institutionele activiteiten voortzetten vanuit zijn residentie in Madrid. Alle andere activiteiten zijn voor de komende week geannuleerd.

Volgens het officiële persbericht is alleen de koning positief op Covid getest want koningin Letizia en hun dochter Infanta Sofía hebben geen symptomen. Zij zullen hun geplande activiteiten normaal kunnen voortzetten, volgens de vastgestelde voorschriften. Voor beide gelden de in deze gevallen voorziene monitoringsprotocollen. Dochter Leonor is niet in Spanje want zij studeert op dit moment aan het United World College of the Atlantic in Wales.

Koning Felipe Vi voegt zich zo bij de 10.439.302 personen die sinds maart 2020 positief op Covid zijn getest in Spanje. Officieel is er niet veel over bekend gemaakt maar de toen 53-jarige Felipe VI kreeg op 29 mei 2021 zijn eerste coronaprik waarna ongewijzigd de tweede en boosterprik volgden maar waarvan de data onbekend zijn. De 48-jarige Leticia heeft zich samen met haar 16-jarige dochter Leonor in juli 2021 in Madrid laten vaccineren met de eerste coronaprik.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?