Spaanse koning Felipe VI positief getest op Covid

Spaanse koning Felipe VI positief getest op Covid
Beeld: Casa de S.M. el Rey

Spaanse koning Felipe VI positief getest op Covid

MADRID – De Spaanse koning Felipe VI is woensdag positief getest op Covid-19, zo meldt het Spaanse koningshuis. In een persbericht is te lezen dat de koning van Spanje het goed maakt en geen ernstige symptomen heeft maar wel de komende zeven dagen in quarantaine zal blijven.

Woensdag werd de koning van Spanje positief op Covid getest nadat hij last had van lichte Covid-symptomen. De algemene gezondheidstoestand van Felipe VI is goed en hij zal zijn institutionele activiteiten voortzetten vanuit zijn residentie in Madrid. Alle andere activiteiten zijn voor de komende week geannuleerd.

Volgens het officiële persbericht is alleen de koning positief op Covid getest want koningin Letizia en hun dochter Infanta Sofía hebben geen symptomen. Zij zullen hun geplande activiteiten normaal kunnen voortzetten, volgens de vastgestelde voorschriften. Voor beide gelden de in deze gevallen voorziene monitoringsprotocollen. Dochter Leonor is niet in Spanje want zij studeert op dit moment aan het United World College of the Atlantic in Wales.

Koning Felipe Vi voegt zich zo bij de 10.439.302 personen die sinds maart 2020 positief op Covid zijn getest in Spanje. Officieel is er niet veel over bekend gemaakt maar de toen 53-jarige Felipe VI kreeg op 29 mei 2021 zijn eerste coronaprik waarna ongewijzigd de tweede en boosterprik volgden maar waarvan de data onbekend zijn. De 48-jarige Leticia heeft zich samen met haar 16-jarige dochter Leonor in juli 2021 in Madrid laten vaccineren met de eerste coronaprik.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.