Einde van delen Netflix-account in Spanje

Einde van delen Netflix-account in Spanje
Beeld: Canva

Einde van delen Netflix-account in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf nu is het in Spanje niet meer toegestaan om je Netflix-account te delen met vrienden en familie die niet in hetzelfde huishouden wonen. Wil je jouw account toch delen, dan kost dat 5,99 euro extra per maand (in Portugal is dat vreemd genoeg 3,99 euro). Dat is nog steeds goedkoper dan het openen van een eigen account, maar als je een Premium gebruiker bent gaat de maandelijkse prijs omhoog van 17,99 naar 29,97 euro. Deel jij dus jouw Netflix-inloggegevens in Spanje met iemand anders in Spanje of vrienden/familie in Nederland of België, dan mag dat in principe niet meer.

In Netflix kun je voor 21 februari de hoofdlocatie invullen waarna alleen gebruikers op datzelfde adres gebruik kunnen maken van de Netflix-account. Doe je dat niet zelf voor 21 februari, dan doet Netflix dat zelf door controle van het IP-adres. Daarna kun je altijd zelf nog veranderingen aanbrengen. HIER staat in het Spaans omschreven wat je moet doen.

De streamingdienst zegt dat je tijdens het reizen gewoon Netflix kunt blijven gebruiken op je gebruikelijke apparaten, zoals de smartphone, tablet of laptop en kunt streamen op televisies in je vakantiewoning of hotel als je inlogt. Het delen van je account met personen die niet in op de hoofdlocatie wonen mag echter niet meer. Daarbij is het ook belangrijk dat de ‘meelifters’ in hetzelfde land moeten zijn.

De accounteigenaar moet 5,99 euro extra betalen per maand en een ‘extra gebruiker’ toevoegen. Bij het Standaard-abonnement kan dat voor één extra gebruiker en bij Premium voor twee gebruikers. De optie is niet beschikbaar bij de Basic abonnementen. Deze optie geldt vanaf nu in Spanje, maar nog niet in Nederland en België, al zal dat binnenkort ook gaan gebeuren.

Netflix-accounts worden gekoppeld aan een locatie (ip-adres). In het geval dat gedetecteerd wordt dat een sessie vanaf een andere locatie wordt ingelogd, moeten gebruikers hun apparaten verifiëren met een code die 15 minuten beschikbaar is.

Een extra gebruiker toevoegen

Accounteigenaren met een Standaard of Premium abonnement (Basic dus niet) kunnen in sommige landen (zoals Spanje) Netflix delen met iemand die niet bij hen woont door een extra gebruiker (miembro extra) aan hun account toe te voegen. 

Het extra gebruikers-subaccount moet eerst goedgekeurd en betaald worden door de accounteigenaar die hen heeft uitgenodigd om lid te worden van hun Netflix-account. 

De extra gebruiker moet zijn subaccount aanmaken in hetzelfde land als waar de accounteigenaar zijn account heeft aangemaakt. Dat is belangrijk in het geval je jouw account in Spanje wilt delen met iemand in Nederland of België, iets wat dus in principe niet meer kan.

Bij het starten van een nieuwe account of het toevoegen van een extra gebruiker, kunnen gebruikers een profiel van een bestaand account overzetten, inclusief aanbevelingen, kijkgeschiedenis, Mijn lijst, opgeslagen games, instellingen en meer.

Ga naar de inhoud