Search
menu
Search

Hispasat krijgt miljoenen overheidssteun voor satellietinternet op het Spaanse platteland

Hispasat krijgt miljoenen overheidssteun voor satellietinternet op het Spaanse platteland
Beeld: Canva

Hispasat krijgt miljoenen overheidssteun voor satellietinternet op het Spaanse platteland

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse overheid heeft Hispasat 76 miljoen euro steun toegekend om een beter en sneller internet op het Spaanse platteland te garanderen. De bedoeling is dat Hispasat samen met internetproviders snel satellietinternet van 50 tot 100 Mbps moet gaan aanbieden met een maximumprijs van 35 euro per maand in het geval van 50 Mbps. Het doel hiervan is het sluiten van de digitale kloof in landelijke, afgelegen en dunbevolkte gebieden in heel Spanje.

Terwijl de internetproviders druk bezig zijn om in stedelijke gebieden glasvezel internet aan te leggen, wordt het Spaanse platteland vaak vergeten. Vanwege de geografie van het terrein in Spanje is het vaak moeilijk of onmogelijk om glasvezel aan te leggen en moet gezocht worden naar alternatieven. Het snelle 5G is nog niet overal beschikbaar, maar met satellieten kan wel snel internet worden aangeboden.

Hispasat is een Spaanse communicatiesatelliet operator die zich richt op de distributie van televisie en radiogolven via satellieten voor Spanje en Latijns-Amerika. Het bedrijf werd opgericht in 1989 en heeft sindsdien enkele geavanceerde communicatiesatellieten gelanceerd die dekking bieden voor een groot deel van deze regio’s. Hispasat’s missie is om betrouwbare en hoogwaardige communicatiediensten te bieden voor zakelijke en particuliere klanten, waaronder televisie- en radiouitzendingen, internettoegang en maritieme en aeronautische communicatie.

Om sneller en betrouwbaarder internet op het Spaanse platteland te garanderen, heeft de Spaanse overheid Hispasat als onderdeel van UNICO-Demanda Rural een subsidie van 76 miljoen euro toegekend. Dat geld wordt verdeeld in 40 miljoen euro voor de configuratie van de dienst en het opzetten van een platform en 36 miljoen euro voor de installatiekosten (geschat op 600 euro) voor de eindgebruiker.

Voor maximaal 35 euro per maand moet de klant minimaal 50 Mbps aan internet hebben tot maximaal 100 Mbps, een snelheid die duurder zal zijn. Eurona is een van de aanbieders die al 15 jaar satellietinternet aanbiedt waar je voor 60 euro per maand een snelheid van 100 Mbps kunt krijgen of voor 45 euro 50 Mbps.

Ga naar de inhoud