Search
menu
Search

Man probeert met groot keukenmes Nederlandse toeristen in Elche te beroven

Man probeert met groot keukenmes Nederlandse toeristen in Elche te beroven
Beeld: Policía Local Elche / facebook

Man probeert met groot keukenmes Nederlandse toeristen in Elche te beroven

Drie Nederlandse toeristen zijn onlangs het slachtoffer geworden van een angstaanjagende poging tot beroving in de Spaanse stad Elche aan de Costa Blanca. De 41-jarige dader bedreigde de toeristen met een groot keukenmes en eiste geld. De slachtoffers wisten te ontsnappen en waarschuwden de politie, die de verdachte korte tijd later wist te arresteren.

De slachtoffers waren drie Nederlandse toeristen die aan het wandelen waren in een van de straten van Elche. Over hun identiteit en geslacht is verder niets bekendgemaakt door de politie. Duidelijk is wel dat het om drie Nederlanders ging die op vakantie waren in of nabij de populaire vakantiebestemming en dat hun vakantie op een nachtmerrie is uitgelopen.

De Nederlanders liepen over straat toen ze plotseling werden aangesproken door de verdachte. Deze viel hen lastig en eiste geld, terwijl hij daarbij dreigde met een groot keukenmes. Gelukkig wisten de slachtoffers te ontkomen en de politie te waarschuwen via het 112 alarmnummer. Ze konden de agenten een beschrijving geven van de man en diens kleding. Slechts enkele minuten later kon de dader gearresteerd worden, na hevig verzet van de man.

De verdachte van de beroving is een 41-jarige man wiens identiteit niet is vrijgegeven. Hij sprak de Nederlanders op straat aan en bedreigde hen terwijl hij geld eiste. Toen de slachtoffers wisten te ontkomen gooide hij het mes snel in een afvalbak in de buurt.

De man is eerder al met justitie in aanraking gekomen voor drie soortgelijke incidenten. Hij verklaarde tegenover de politie “Ik heb alleen maar om geld gevraagd, ik wilde niets doen met dat mes”. Het lijkt er dus op dat de verdachte in geldnood zat en daarom deze wanhopige daad beging.

De man wordt nu verdacht van een gewapende overval. Hij is overgedragen aan de rechtelijke autoriteiten in Elche, die over eventuele vervolging zullen beslissen. Gezien zijn strafblad en de ernst van de zaak, lijkt een forse celstraf onvermijdelijk.

Ga naar de inhoud