Search
menu
Search

Ontdek dit Spaanse dorp dat lijkt te zijn gestolen uit het Italiaanse Toscane

Ontdek dit Spaanse dorp dat lijkt te zijn gestolen uit het Italiaanse Toscane
Beeld: via canva.com

Ontdek dit Spaanse dorp dat lijkt te zijn gestolen uit het Italiaanse Toscane

Droom jij ook al weg van de zomer in Spanje dit jaar? Dan helpt een beetje opzoekwerk alvast om de winter buitenshuis te vergeten. Vandaag stellen we je een dorp voor in de provincie Tarragona. Ook al ligt het wel degelijk in Spanje, lijkt het net een dorp in het Italiaanse Toscane of aan het Como meer te zijn. Voeg jij het aan je lijst toe?

Miravet, zo heet de verborgen parel in de Catalaanse provincie Tarragona. Een dorp waar de magie en schoonheid overal te vinden zijn. Iedereen die er komt, duikt kopje-onder in de rijke geschiedenis en het indrukwekkende landschap van de plek.

Een van de blikvangers van Miravet is het kasteel, één van de grootste van Catalonië. Het bouwwerk dateert al uit de 12e eeuw en ligt op een heuvel boven de Ebro rivier. Haar indrukwekkende stenen muren, verdedigingstoren en bewapende binnenplein vormen de stille getuige van de bewogen Spaanse middeleeuwen. Op een boogscheut van het kasteel ligt de oude kerk, een architecturaal pareltje uit de 16e eeuw met muurschilderingen en een Romaans altaar.

Van bij het centrum wandel je op geen tijd naar de La Sanaqueta Mirador, een uitzichtpunt waar je uitkijkt over de meanderende Ebro die het dorp omsingelt. Wie even tijd heeft, kan trouwens genieten van een boottochtje over de Ebro. Op het ritme van het water herwint Miravet haar tijdloze dimensie. Je kunt er namelijk ondertussen gewoon met de auto in, maar op het water drijven nog steeds de traditionele bootjes, die men hier laúdes noemt.

Ook voor cultuurliefhebbers biedt Miravet wat wils. In de Oude kerk is er een expositie van foto’s uit de tijd van de burgeroorlog. Ook is er een tentoonstelling over pottenbakkerij.

Wie nog energie heeft kan een wandeling maken langs de Ebro. Er is een cirkelvormige tocht van 14,5 kilometer die de Ebro volgt en 788 hoogtemeters maakt. De maximumhoogte tijdens de toch is 373 meter boven zeeniveau, terwijl de minimumhoogte nauwelijks 2 meter boven zeeniveau ligt. De route is van middelmatige moeilijkheidsgraad.

Ga naar de inhoud