Bijna alle buitenlanders of expats die in Spanje gaan wonen zijn tevreden over het land

Oeps ... foto ontbreekt!

Bijna alle buitenlanders of expats die in Spanje gaan wonen zijn tevreden over het land

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens een onderzoek van Internations en het Expat Insider 2016 rapport, blijkt dat 92% van alle ondervraagde “expats” tevreden is met het leven in Spanje. Weliswaar zijn er af en toe zaken die niet zo goed zijn maar bijna iedereen is het erover eens dat wonen in Spanje naar alle tevredenheid verloopt. Spanje staat als land daarmee op de 14e plaats van alle 45 landen die onderzocht zijn.

Volgens het onderzoeksrapport speelt de zon en het lekkere weer een belangrijke rol waarbij 84% van de ondervraagden dit als reden opgeeft als iets wat zeer belangrijk is voor de keuze van Spanje. Ook de wijze waarop Spanjaarden met de buitenlanders omgaan en de manier van leven wordt door minstens 70% zeer gewaardeerd. Veel buitenlanders die naar Spanje zijn verhuisd menen dan ook dat geld niet het belangrijkste is in het leven van de gemiddelde Spanjaard maar meer het welzijn, vrienden, het sociale en familieleven. Ook lijkt er meer aandacht te liggen op de gezondheid en plezier in het leven.

Amigos

Bijna 75% van de ondervraagde expats geeft aan dat het makkelijk is om Spaanse vrienden te maken omdat men zo open is. Hiermee staat Spanje dan ook op de vijfde plaats op de rankinglijst van meest welkome landen. Spanje staat daarnaast op de 12e plaats wat betreft vriendelijkheid waarbij 86% van de expats aangeeft dat men over het algemeen zeer vriendelijk is in Spanje waarbij 42% zelfs aangeeft dat men extreem vriendelijk is in het zuid Europese land.

Gezondheidszorg

Als men kijkt naar de gezondheid en gezondheidszorg in Spanje kan geconcludeerd worden dat de expats voor 34% tevreden zijn en 39% aangeeft dat de gezondheidszorg uitstekend en betaalbaar is. Expat ouders met kinderen zeggen tevens dat de gezondheidszorg uitstekend is en slechts 3% geeft aan dat dit tegenvalt.

Families

Over het algemeen geeft men aan dat Spanje een goed land is voor hele expat families waarbij Spanje is geëindigd op de 26e plaats van 45 onderzochte landen. Meer dan de helft van de expat families geeft aan dat Spanjaarden aardig zijn tegen alle leden van een expat familie. Het enige minpunt bij buitenlandse families die naar Spanje zijn gekomen is het onderwijs wat volgens velen niet het beste is en 11% is ontevreden hierover vergeleken met het wereldwijde gemiddelde van 21%.

Expat Statistics for Spain — infographic

plus- en minpunten

Over het algemeen zijn de expats dus tevreden met het leven in Spanje waarbij de hoofdreden die men aangeeft om naar Spanje te verhuizen was om een “betere levenskwaliteit” te hebben gevolgd door “verhuizen voor de liefde” en gewoon omdat men “in Spanje wilde wonen”. Potentiële voordelen van het wonen in Spanje zijn het klimaat en het warme weer, de algemene levenskwaliteit en de kosten van het levensonderhoud. Potentiële negatieve effecten zijn onder andere de economie en arbeidsmarkt, belastingen en politieke instabiliteit.

Wat is jouw mening hierover? Woon je in Spanje en ben jij tevreden? Wat is volgens jouw het grootste pluspunt en het grootste minpunt van wonen in Spanje? Geef jouw mening door een reactie te plaatsen.

Ga naar de inhoud