Tot 2.400 euro boete voor het rijden met de muziek te hard en meer verkeersovertredingen in Spanje

123rf
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De website van Acierto heeft een artikel geplaatst met daarin overtredingen in het verkeer waar de meeste mensen waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebben of niet van op de hoogte zijn. Uiteraard weet bijna iedereen dat het te hard rijden, verkeerd parkeren en het niet houden aan de verkeersregels boetes kan opleveren maar er zijn ook overtredingen waar men niet van op de hoogte is maar waarbij de boetes kunnen oplopen tot wel 2.400 euro.

Dat laatste is het geval als je in de auto rijdt waarbij de radio vol open staan en dan langs een ziekenhuis of in een woonwijk rijdt. Dat kan je een boete opleveren van maar liefst 2.400 euro, aldus de verzekeringen vergelijkingswebsite acierto.com. Datzelfde geldt als je op de fiets rijdt en muziek luistert met een hoofdtelefoon op of in je oren, dat heeft een boete tot wel 200 euro.

Te koop

Heb je jouw auto te koop staan en heb je een bord geplaatst achter de ruit, verwijder die dan als je gaat rijden want het bordje “se vende” kan je een boete opleveren tot wel 80 euro. Diezelfde boete geldt overigens ook voor het te veel beplakken van de ruiten met stickers en posters waardoor het gezichtsveld beperkt wordt.

Afval

Wordt je door een agent gezien als je iets uit je auto op straat gooit zoals sigarettenpeuken, het legen van de asbak, lege sigarettenpakjes of zakdoekjes, dan kan je dat niet alleen een boete opleveren van 200 euro maar ook 4 punten van je rijbewijs kosten.

Kinderen en dieren

Het meenemen van kinderen en dieren in de auto moet ook correct gebeuren. Dat wil zeggen, dieren moeten vast zitten met een speciale riem, achter een vangnet of hondenrek of in een reiskennel/vervoersmand reizen en mogen niet op de voorste stoelen aanwezig zijn en al helemaal niet op schoot van de bestuurder.

Kinderen moeten ook in een officieel goedgekeurde kinderstoel reizen, op de bijrijdersstoel tegen de rijrichting in of achterin met alle riemen vast. Kinderen die ouder zijn moeten op een verhoogd zitje zitten. In alle gevallen kunnen er boetes gegeven worden tussen de 100 en 200 euro.

Op de stoep

Wandelaars hebben zich echter ook aan de regels te houden. Zo is het oversteken met een rood stoplicht strafbaar tot 200 euro. Ook de weg oversteken op plaatsen waar dat potentieel gevaarlijk kan zijn voor de voetganger en de overige weggebruikers kan leiden tot hoge boetes. Ben je als voetganger erg dronken of onder invloed van drugs en zorg je voor gevaarlijke omstandigheden dan kan dat een boete opleveren tot wel 1.000 euro.

Foto: Diario de Sevilla

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.