Aantal huisuitzettingen gedaald in 2019 in Spanje

Aantal huisuitzettingen gedaald in 2019 in Spanje
Beeld: Twitter

Aantal huisuitzettingen gedaald in 2019 in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het aantal huisuitzettingen voor het niet betalen van de huur of de hypotheek is gedaald in Spanje gedurende 2019. Er werden in Spanje echter nog steeds 54.006 personen uit een woning gezet omdat ze de huur of hypotheeklasten niet konden betalen terwijl dat er in 2018 nog 59.671 waren, een daling van 9,5%.

Het aantal huisuitzettingen voor het niet betalen van de huur is in 2019 met 2,2% gedaald naar een totaal van 36.467 ‘desahucios por impago de alquiler’, wat 67,5% is van alle huisuitzettingen. 

Wat betreft het aantal huisuitzettingen vanwege het niet betalen van de hypotheeklasten is dat in 2019 met 36,5% gedaald naar een totaal van 17.411 ‘ejecuciones hipotecarias’, het laagste cijfer sinds 2008.

Het grootste deel van de huisuitzettingen voor het niet betalen van de hypotheek vond plaats in Catalonië met 3.971 gevolgd door Andalusië met 3.292, Valencia met 2.561, Madrid met 1.583 en Murcia met 960 huisuitzettingen in 2019.

Het grootste deel van de huisuitzettingen voor het niet betalen van de huur vond plaats in Catalonië met 8.427 gevolgd door Andalusië met 5.135, Madrid met 4.849 en Valencia regio met 4.486 huisuitzettingen in 2019.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.