Champions League wedstrijd FC Barcelona-Napoli zonder publiek (UPDATE)

Champions League wedstrijd FC Barcelona-Napoli zonder publiek?
Beeld: Unsplash

Champions League wedstrijd FC Barcelona-Napoli zonder publiek (UPDATE)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL –  Als het aan de Catalaanse regionale overheid La Generalitat ligt wordt de Champions League wedstrijd tussen FC Barcelona en het Italiaanse Napoli op woensdag 18 maart achter gesloten deuren gehouden. Dat wil dus zeggen dat er geen publiek bij aanwezig mag zijn om besmettingen met/door het coronavirus te voorkomen.

Het spelen van een Champions League wedstrijd zonder publiek komt niet vaak voor maar aangezien er bijna 100.000 mensen in het Camp Nou stadion passen (al is dat minder tijdens CL wedstrijden) en de stoelen ongetwijfeld veel verkocht zullen worden met zo’n 5.000 Italiaanse supporters die naar Barcelona reizen, willen de autoriteiten dat de deuren op slot gaan voor het Spaanse en Italiaanse publiek.

In Barcelona is de marathon die op 15 maart moest plaatsvinden al uitgesteld naar 25 oktober om zo besmettingen met/door het coronavirus te voorkomen. Datzelfde gold al voor enkele belangrijke voetbal- en basketbal wedstrijden in Spanje maar andere grote sportevenementen, zoals recent de El Clásico tusen Real Madrid en FC Barcelona, zijn nog wel doorgegaan.

In Italië heeft men al maatregelen genomen door de Italiaanse voetbalcompetitie wedstrijden achter gesloten deuren en zonder publiek te spelen de komende maanden. Datzelfde wil de Generalitat dus ook in Barcelona voor de FC Barcelona – Napoli wedstrijd op woensdag 18 maart in het Camp Nou stadion, het grootste stadion van Spanje en Europa.

UPDATE: Het is bevestigd. De Champions League wedstrijd tussen FC Barcelona en Napoli wordt op 18 maart zonder publiek gespeeld.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.