Inés Arrimadas gekozen tot nieuwe partijleidster Ciudadanos

Inés Arrimadas gekozen tot nieuwe partijleidster Ciudadanos
Beeld: Europa Press

Inés Arrimadas gekozen tot nieuwe partijleidster Ciudadanos

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De leden van de Ciudadanos partij hebben gesproken en hebben zondag voor de 38-jarige Inés Arrimadas gekozen als nieuwe partijleidster en opvolgster van de opgestapte Albert Rivera. Er waren bij de interne partij stemming (primarias) twee kanshebbers, de bekende Inés Arrimadas en de minder bekende Francisco Igea.

Arrimadas en Igea kunnen niet samen door één deur en hadden met en zonder camera voor hun neus meerdere keren onderonsjes die verwezen naar een slechte tot niet bestaande relatie. Beiden wilden de oranje gekleurde liberale maar steeds meer rechtse politieke partij leiden maar dat moesten de leden beslissen tijdens de ‘elecciones primarias’.

Inés Arrimadas werd sinds het vertrek van Albert Rivera (na 13 jaar leiderschap) na een parlementaire verkiezingen met zeer slechte resultaten al de woordvoerdster van de Ciudadanos partij en zij was overal te zien en te horen. Veel mensen gingen er automatisch vanuit dat zij de nieuwe partijvoorzitster zou worden maar toen kwam Francisco Igea naar voren.

Igea is de huidige vicepremier van de autonome regio Castilië en León waar Ciudadanos samen met de Partido Popular de leiding heeft. Igea is het niet eens met het beleid van Arrimadas en dat heeft hij meerdere keren in de pers laten weten.

77% van de partijleden van Ciudadanos hebben zondag, op de Internationale dag van de vrouw, voor het eerst sinds het 14-jarig bestaan van de liberaal-rechtse partij een vrouwelijke partijvoorzitter gekozen. 

Igea kreeg 22% van de stemmen, we hebben het dan over 9.481 leden die op Arrimadas stemden en 2.752 leden die voor Igea kozen. Er was ook nog een derde kandidaat, te weten de uit Valencia komende Ximo Aparici die slechts 94 stemmen (0,74%) kreeg op zondag.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.