Stalkende Nederlander gearresteerd in Palencia

Stalkende Nederlander gearresteerd in Palencia
Beeld: Twitter

Stalkende Nederlander gearresteerd in Palencia

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALENCIA – De ‘holandés errante´ofwel de rondzwervende Nederlander is opnieuw gearresteerd in Palencia. Het gaat om de 43-jarige E.V.M.J uit Weert die al maanden samen met zijn hond in een auto leeft in de stad Palencia in de autonome regio Castilië en León. 

De man heeft meerdere keren in regionale krant gestaan, ten eerste omdat het opviel dat hij daar in zijn auto leefde en hij ‘een bijzonder verhaal’ had en daarnaast omdat hij tijdens een opstootje tijdens een muziekfestival kort werd gearresteerd. Nu staat de Nederlander bekend als stalker en kan hij langdurig de cel in gaan.

Zoals het verhaal gaat kwam de Nederlander tijdens zijn rondreis door Noord Spanje in 2019 een Spaanse vrouw tegen tijdens het uitlaten van zijn hond. Hij noemt deze vrouw Elena en na slechts een kort gesprek werd zij voor hem een obsessie waarna hij haar begon te stalken. Zo erg dat hij haar per telefoon lastig viel door haar tientallen keren te bellen en honderden sms’jes stuurde en ook op Facebook haar probeerde te versieren.

Vanwege het stalken van deze Spaanse vrouw die hij dus Elena noemt kreeg hij al een contactverbod waarin stond dat hij niet dichter dan 300 meter van de vrouw mocht komen, iets dat hij meerdere keren verbrak. Hij liet zich regelmatig zien bij de woning van de Spaanse vrouw waarna een verbod kwam voor heel de stad Palencia, waar hij zich ook niet aan hield.

In december werd de Nederlander voor deze overtredingen aangehouden maar later weer vrijgelaten op voorwaarde dat de man Palencia zou verlaten en nooit meer zou terugkomen. Dat duurde echter niet lang en enkele dagen later begon hij de Spaanse vrouw weer te stalken. 

Vanwege de herhaalde feiten en het herhaaldelijk negeren van politie waarschuwingen lijkt het erop dat de Nederlander voor lange tijd de cel in kan gaan want de Spaanse krant schrijft over een ‘delito continuado de quebrantamiento y acoso personal’ ofwel ‘voortdurende misdrijf van persoonlijk letsel en intimidatie’.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.