Zomerweer op komst met temperaturen van 30 graden in Spanje

Zomerweer op komst met temperaturen van 30 graden in Spanje
Beeld: 123rf

Zomerweer op komst met temperaturen van 30 graden in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De lente begint officieel pas op vrijdag 20 maart maar na een droge en te warme februari maand lijkt het erop dat het vanaf deze week opnieuw extra warm zal gaan worden op het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden. De Spaanse weerdienst voorspelt dat het met name langs de Middellandse Zee maar ook in het binnenland van Spanje warmer dan normaal gaat worden waarbij het kwik kan stijgen tot 30 graden op sommige plaatsen.

De lente (primavera) begint officieel vrijdag 20 maart om 4.49 uur ‘s morgens maar het leek er de afgelopen weken en ook de komende week op dat de lente/zomer al begonnen is met veel te hoge (maar wel aangenaam lekkere) temperaturen . De februari maand is al de geschiedenisboeken ingegaan als een extreem warme en droge maand en maart is ook warmer dan normaal begonnen.

Rubén del Campo is de woordvoerder van de Spaanse weerdienst Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) en plaatst regelmatig op Twitter zijn voorspellingen. Dit keer zegt hij dat er een warme periode aan komt waardoor het kwik op sommige plaatsen kan stijgen naar 30 graden of meer op het Spaanse vasteland en op de Balearen eilanden.

De temperaturen stijgen geleidelijk vanaf maandag om op woensdag of donderdag het hoogtepunt te bereiken met hoge zomerse temperaturen. Dat geldt niet alleen voor de regio’s langs de Middellandse Zee zoals Catalonië, Valencia regio, Murcia, Balearen en Andalusië maar ook voor Castilla-La Mancha, Madrid regio, het midden en zuiden van Aragón, Extremadura en Castilië en León. 

In het noorden en noordwesten van Spanje is kans op veel wind en heeft men te maken met bewolking maar wordt er geen regen verwacht. De afgelopen dagen heeft het gesneeuwd in de hoger gelegen delen van de Pyreneeën en Picos de Europa maar men verwacht niet dat het nu gaat sneeuwen. 

Op de Canarische Eilanden is er echter opnieuw kans op de calima zandstorm al zal dat veel minder heftig zijn dan begin februari. De temperaturen zullen daardoor stijgen maar dat is vrij normaal voor de Canarische eilanden rond deze tijd van het jaar.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.