Zomerweer op komst met temperaturen van 30 graden in Spanje

Zomerweer op komst met temperaturen van 30 graden in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – De lente begint officieel pas op vrijdag 20 maart maar na een droge en te warme februari maand lijkt het erop dat het vanaf deze week opnieuw extra warm zal gaan worden op het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden. De Spaanse weerdienst voorspelt dat het met name langs de Middellandse Zee maar ook in het binnenland van Spanje warmer dan normaal gaat worden waarbij het kwik kan stijgen tot 30 graden op sommige plaatsen.

De lente (primavera) begint officieel vrijdag 20 maart om 4.49 uur ‘s morgens maar het leek er de afgelopen weken en ook de komende week op dat de lente/zomer al begonnen is met veel te hoge (maar wel aangenaam lekkere) temperaturen. De februari maand is al de geschiedenisboeken ingegaan als een extreem warme en droge maand en maart is ook warmer dan normaal begonnen.

Rubén del Campo is de woordvoerder van de Spaanse weerdienst Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) en plaatst regelmatig op Twitter zijn voorspellingen. Dit keer zegt hij dat er een warme periode aan komt waardoor het kwik op sommige plaatsen kan stijgen naar 30 graden of meer op het Spaanse vasteland en op de Balearen eilanden.

De temperaturen stijgen geleidelijk vanaf maandag om op woensdag of donderdag het hoogtepunt te bereiken met hoge zomerse temperaturen. Dat geldt niet alleen voor de regio’s langs de Middellandse Zee zoals Catalonië, Valencia regio, Murcia, Balearen en Andalusië maar ook voor Castilla-La Mancha, Madrid regio, het midden en zuiden van Aragón, Extremadura en Castilië en León. 

In het noorden en noordwesten van Spanje is kans op veel wind en heeft men te maken met bewolking maar wordt er geen regen verwacht. De afgelopen dagen heeft het gesneeuwd in de hoger gelegen delen van de Pyreneeën en Picos de Europa maar men verwacht niet dat het nu gaat sneeuwen. 

Op de Canarische Eilanden is er echter opnieuw kans op de calima zandstorm al zal dat veel minder heftig zijn dan begin februari. De temperaturen zullen daardoor stijgen maar dat is vrij normaal voor de Canarische eilanden rond deze tijd van het jaar.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
15 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Het is in Nederland.

Ja jammer dat voorspellingen van Ruben del Campo niet gaan uitkomen, het zou heel wat fijner zijn met mooi weer! Maar zolang we niet ziek zijn moeten we positief blijven!

Wie dit geschreven heeft is niet goed geinformeerd(niet goed bij zijn hoofd) Tot en met der eerste week van april maximaal 15 graden heel veel regen en sneeuw etc.

El tiempo laat toch een ander weerbeeld zien voor volgende week

Goed lezen blijft altijd lastig…..Er staat in het artikel dat ene Rubén del Campo de woordvoerder van de Spaanse weerdienst Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) is, en regelmatig op TWITTER ZIJN VOORSPELLINGEN plaatst.
Het zijn dus ‘voorspellingen’ van de woordvoerder van de Aemet die op persoonlijke titel ‘voorspellingen’ doet.
Dit is dus NIET de officiele Aemet weersvoorspelling.

Goed nieuws voor het coronavirus …………….want bij 27 graden wordt het virus gedood.

onzin

Is koud, vreselijk thuis, ……..blijft voorlopig k…t
Als het lekker is en je mag even weg….redden we het wel, vindt het ze in Nederland beter doen! Je kan mensen niet zolang opsluiten……is niet goed….kunnen verder gaan zoals in Nederland wat meer vrijheid, dit is gevangenis..

Nou misschien heb ik het mis, maar ik zie op geen enkele weersite dat het zo warm en mooi wordt, wel dat het een stuk kouder en natter gaat worden zeker in de regio Calpe

Inderdaad Ed. Deze Ed ziet op 2 Nederlandse weerdiensten voor de omgeving Denia de eerstkomende 3 dagen mooi met temp. rond de 24 graden. Daarna zou het weer richting 18 gaan en komende week zelfs maar rond de 16 graden. Ook enkele dagen met buien, iets heel anders dus dan hier wordt voorspeld!

Merkwaardig. Op de voorspellingen van de site van Aemet zie ik voor de Costa Blanca aanzienlijk lagere temperaturen. We zullen zien wie er gelijk krijgt.

Hé Rob, niet klagen huh ?….

volgens het VTM weerbericht ,gaat het warm worden de komende dagen in spanje

Ik klaag over de verwachting Piet, niet over het weer. Het weer is het weer, daar hebben we het maar mee te doen.

Yep !

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.