Mallorca is de meest gezochte bestemming in Spanje voor de zomer

Mallorca is de meest gezochte bestemming in Spanje voor de zomer
Beeld: Soller / Pixabay

Mallorca is de meest gezochte bestemming in Spanje voor de zomer

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Volgens de gegevens van Expedia is Mallorca de meest bezochte bestemming in Spanje voor de zomermaanden. Volgens de website Expedia zoeken met name Britten, Denen en Zweden veel op Mallorca. De Spaanse Expedia gebruikers zoeken voor 90% naar binnenlandse zomerbestemmingen, een stijging van 110% ten opzichte van vorig jaar.

Expedia heeft gekeken naar de zoekopdrachten op de website tussen 28 december en 24 januari en daarna tussen 25 januari en 21 februari waarbij een stijging van 10% voor Spaanse bestemmingen werd gemerkt.

25% van de zoekopdrachten voor Spaanse bestemmingen komen uit Spanje zelf terwijl dat voor 15% uit het Verenigd Koninkrijk komt, voor 10% uit Frankrijk en de Verenigde Staten en 5% uit Denemarken. Over zoekopdrachten op Expedia uit Nederland en België wordt niets geschreven.

Per bestemming gezien merkte Expedia op dat de Spaanse reizigers het meest zochten naar Cádiz (10%) gevolgd door de Costa del Sol (5%), Mallorca (5%), Menorca (5%) en Tenerife (5%).

In het geval van zoekopdrachten uit het buitenland is de verdeling als volgt, Mallorca (15%), Barcelona (10%), Costa del Sol (5%), Ibiza (5%) en Tenerife (5%).

Volgens Expedia is Mallorca over het algemeen het populairste bij de Britten, Denen en Zweden gevolgd door Barcelona wat het meest gezocht werd door Amerikanen.

Wat betreft de zoekopdrachten voor de Semana Santa week (28 maart tot en met 4 april) is het aantal na 15 februari flink gestegen. 40% van alle zoekopdrachten voor die week komt uit Spanje zelf gevolgd door de Britten (10%), Amerikanen (10%), Fransen (10%) en Zweden (5%).

Voor de Semana Santa zijn de meest gezochte bestemmingen Tenerife (10%), Gran Canaria (10%), Fuerteventura (5%), Sevilla (5%) en Madrid (5%).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.