Negen gemeenten vormen de ‘Club Entorno Caminito del Rey’ in Málaga

Negen gemeenten vormen de ‘Club Entorno Caminito del Rey’ in Málaga
Beeld: Canva

Negen gemeenten vormen de ‘Club Entorno Caminito del Rey’ in Málaga

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Negen gemeenten in het achterland van de provincie Málaga hebben de ‘Club Entorno Caminito del Rey’ opgericht, een initiatief dat is ontstaan ​​met het doel om gezamenlijke projecten te ontwikkelen en waarbij het de bedoeling is om overheidsdiensten, de particuliere sector en sociale partijen te betrekken om de regio een nieuwe toeristische impuls te geven. 

De gemeenten Campillos, Álora, Antequera, Ardales, Carratraca, Casarabonela, Pizarra, Teba en Valle de Abdalajis zijn samengekomen om te proberen de grootst mogelijke impact voor hun gemeenten te bereiken dankzij deze belangrijke toeristische attractie.

Onder de doelstellingen van de ‘Club Entorno Caminito del Rey’ valt het gemeenschappelijk beheer van mogelijke subsidies en hulpprogramma’s zoals de European Next Generation-fondsen. 

Het doel van het project is om ondernemers uit de toeristische sector (zoals accommodatieverschaffers, restaurants, activiteiten, vervoer etc.) uit de betrokken dorpen samen te brengen om gedefinieerde producten te ontwikkelen onder een vooraf vastgestelde kwaliteitsstandaard met het oog op de promotie en de uiting van de wereldbekende Caminito del Rey wandeling.

De initiatiefnemers van de ‘club’ hebben aangegeven dat een van de doelen die op korte termijn worden gesteld, is de ontwikkeling van een webpagina waarop alle bedrijven die zich bij dit initiatief aansluiten te vinden zijn.

Ga naar de inhoud