De beste hamburger van Spanje wordt gemaakt in Sevilla

De beste hamburger van Spanje wordt gemaakt in Sevilla
Beeld: La Mejor Hamburguesa / web

De beste hamburger van Spanje wordt gemaakt in Sevilla

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De ‘Doble Cheese Bacon’ van Burger Food Porn in Sevilla is uitgeroepen tot de beste hamburger van Spanje. Het restaurant won de eerste plaats in het Kampioenschap van Spanje voor Hamburgers. Het resultaat werd bekendgemaakt in het MEGA-Museum van Estrella Galicia, waar de derde editie van de wedstrijd plaatsvond.

Het winnende recept van de beste hamburger van Spanje bevat briochebrood, 45 dagen gerijpt Galicisch rundvlees, 8 maanden gerijpte cheddar kaas, gerookt spek en een emulsie van gebakken eieren met chistorra. Spanje’s beste hamburger wordt geserveerd in Burger Food Porn, een restaurant in Sevilla waar soms een wachtlijst is van twee maanden. Inmiddels heeft deze kleine keten drie restaurants in Sevilla.

De tweede plaats in de wedstrijd ging naar Eatyjet Gastronomía Nómada uit het Baskenland. Hun hamburger bevat brioche-brood, 2 stukken van 95 gram gerijpt Galicisch rundvlees genaamd ‘old special’, gerookte cheddar kaas, gerijpte en gerookte guanciale die 24 uur lang is bereid, demi-glace van eidooier en bourbon, Scandinavische augurken en een geheime Jetlag-saus.

Het restaurant Lume uit Santiago de Compostela heeft de derde plaats veroverd met hun Galicia Japan Burger. Chef-kok Lucia Freitas, bekroond met een Michelin-ster, presenteerde een hamburger gemaakt met “Real Buey” op brioche-brood, met kaas, okonomiyaki-saus, groene shiso, ingelegde kool en katshuobushi.

Bijna 300 restaurants uit het hele land namen deel aan het III Kampioenschap van Spanje voor Hamburgers. Tijdens de maand februari konden klanten hun stem uitbrengen en als gastronomische critici optreden om hun favoriete hamburger te kiezen. In totaal werden er 217.400 stemmen uitgebracht, die samen met de mening van 50 inspecteurs die de restaurants hebben bezocht, hebben geleid tot de selectie van de finalisten. Een professionele jury, bestaande uit gastronomische critici en Michelin-sterren chefs, moest het winnende recept kiezen uit de 15 geselecteerde voorstellen die de finale hebben bereikt.

  • hamburger
  • hamburger2
  • hamburger3
Ga naar de inhoud