Nederlandse hoteleigenaar loopt mee met Semana Santa processie in Málaga

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Nederlandse hoteleigenaar loopt mee met Semana Santa processie in Málaga

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Tijdens de Semana Santa processies in Málaga zijn tenminste twee Nederlandse deelnemers aanwezig. Dat wil zeggen, de Nederlandse vriendin Nicole Kimpel van acteur Antonio Banderas die elk jaar deelneemt en in dit geval ook de Nederlandse hoteleigenaar, blogger en auteur Sander Klomp die als portador of drager van de beelden meeloopt. Naast de Nederlander spreekt de krant La Opinión de Málaga ook over een 21-Britse inwoner die meeloopt.

De 38-jarige Sander Klomp is sinds twee jaar de eigenaar van het kleine in het centrum van Málaga gelegen hotel “Casa de Las Mercedes ” en besloot al jaren geleden dat hij niet alleen maar wilde kijken naar de processies maar ook mee wilde doen. Acht jaar geleden besloot Klomp naar Andalusië te verhuizen waarna hij meteen mee wilde doen met de emotionele en traditionele processies tijdens de Semana Santa. Als eerste gebeurde dat in Algeciras, provincie Cádiz en later deed Sander dat bij de processies in Málaga.

Lees ook: Intervieuw op beleefmalaga.nl met Sander Klomp

Dit jaar is echter niet de eerste keer dat hij als portador of drager meeloopt maar alweer het zesde jaar, aldus de “media español” zoals de krant uit Málaga de Nijmegenaar omschrijft. Maar Sander Klomp liet het daar niet bij en kwam er al snel achter dat veel “guiris” of buitenlanders de Semana Santa traditie niet goed begrijpen. Dus besloot de hoteleigenaar een gids te schrijven met tekst en uitleg in het Nederlands over de Semana Santa, de traditie, de gebruiken, de kleding etc.

Naast het kleine hotel in het centrum van Málaga en daarnaast de gids “Dit is de Semana Santa van Málaga ” heeft Sander Klomp ook de website ditismalaga.nl opgezet om meer informatie te geven over Málaga, de Spaanse en Andalusische cultuur en gebruiken en bezienswaardigheden in de omgeving van de door hem en vele toeristen geliefde stad Málaga.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.