Regionale vliegvelden Spanje sluiten omdat er geen vluchten zijn

123rf
Beeld: 123rf

Regionale vliegvelden Spanje sluiten omdat er geen vluchten zijn

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vijf regionale vliegvelden hebben besloten hun activiteiten stil te leggen en alleen nog open te gaan als een luchtvaartmaatschappij daarom vraagt. Het gaat om vliegvelden in Andalusië, Galicië, Asturië en Cantabrië. Omdat er geen vluchten meer zijn naar en vanaf deze vliegvelden heeft men besloten deze voorlopig tot na de corona-crisis en de noodtoestand te sluiten.

Afgelopen dinsdag vonden er 323 vluchten plaats in heel Spanje, dat is 90% minder dan wat normaal is rond deze tijd (Semana Santa / Pasen) van het jaar. Van deze vluchten vonden er 72 plaats tussen het Spaanse vasteland en de Balearen en Canarische Eilanden onderling, 114 vluchten binnen de Europese Unie en 55 vluchten naar andere bestemmingen.

Binnen Spanje zelf vinden de meeste vliegverbindingen plaats tussen de eilanden en het Spaanse vasteland en tussen de eilanden onderling. Maar dat gebeurt ook met het minimale aantal passagiers. Afgelopen dinsdag vlogen er 53 mensen van de Balearen naar het vasteland en tussen de eilanden zelf terwijl dat normaal gesproken rond de 2.500 passagiers zou zijn. Bij de Canarische Eilanden was dat 328 passagiers terwijl dit normaal gesproken rond de 12.500 passagiers zijn.

Maar er zijn vliegvelden die helemaal geen activiteit meer hebben tijdens de corona-crisis en nu hebben besloten de deuren op slot te doen en alleen nog open te gaan als een luchtvaartmaatschappij daar expliciet om vraagt. Het gaat om de vliegvelden Granada-Jaén (Andalusië), A Coruña, Vigo (Galicië), Asturias (Asturië) en Santander (Cantabrië). 

Er zijn in Spanje veel meer regionale vliegvelden waar geen activiteiten zijn maar deze hebben voorlopig nog niet besloten op slot te gaan, iets dat natuurlijk altijd nog kan gebeuren.

Bij Spanje’s grootste vliegvelden staan daarnaast honderden vliegtuigen stil zoals 197 vliegtuigen bij Madrid-Barajas en 90 vliegvelden bij Barcelona-El Prat. Bij deze grote vliegvelden zijn nog wel vluchten die meestal naar andere landen gaan of naar de eilanden van Spanje.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.