Automobilist rijdt op AP-7 snelweg bij Gerona met lijk op bijrijdersstoel

Automobilist rijdt op AP-7 snelweg bij Gerona met lijk op bijrijdersstoel
Beeld: Mossos d'Escuadra / Twitter

Automobilist rijdt op AP-7 snelweg bij Gerona met lijk op bijrijdersstoel

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – De Catalaanse politie Mossos d’esquadra heeft donderdag op de AP-7 snelweg ter hoogte van l’Empordà een automobilist aangehouden die met een lijk op de bijrijdersstoel reed. De 66-jarige Spanjaard reed niet alleen met een zittend lijk naast zich, hij reed ook nog eens tegen het verkeer in op de AP-7 snelweg.

De Spaanse automobilist reed circa 30 km lang tegen het verkeer in als spookrijder op de drukke AP-7 snelweg in het Baix Empordà district in de provincie Gerona. De man had naast zich op de bijrijdersstoel het lichaam van een man in vergaande staat van ontbinding.

Toen de Catalaanse politie op de hoogte was van de spookrijder probeerden agenten hem tot stilstand te brengen maar de 66-jarige automobilist volgde de bevelen van de agenten niet op en reed gewoon verder. 

Uiteindelijk verliet de spookrijdende man de AP-7 snelweg bij afslag 5 en reed hij verder over de GI-634 weg waar hij ter hoogte van de gemeente Jafre een ongeluk kreeg en tot stilstand kwam.

Toen de politie uiteindelijk bij de auto kon komen bleek het lijk op de bijrijdersstoel van een 88-jarige man uit Zwitserland te zijn. De politie heeft een onderzoek geopend om de omstandigheden van de dood van het slachtoffer te achterhalen en bij een eerste beoordeling zijn er geen tekenen van geweld of een misdrijf gevonden.

UPDATE: De automobilist heeft tegenover de politie verklaard dat hij geboren is in Galicië maar zowel de Spaanse als de Zwitserse nationaliteit heeft. Het lijk dat de man in de auto naast zich had zitten was van zijn partner. Verder is de politie erachter gekomen dat de man vanuit Zwitserland door diverse landen naar Spanje is gereden.

Ga naar de inhoud