Tweede voetbalklassieker ‘El Clásico’ dit seizoen tussen Real Madrid en FC Barcelona (UPDATE)

Beeld: 123rf

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Op zaterdag 10 april om 21 uur wordt de ‘El Clásico’ wedstrijd tussen Spanje’s aartsrivalen Real Madrid en FC Barcelona in het Santiago Bernabeu stadion in de Spaanse hoofdstad gespeeld. Het gaat om de tweede ‘El Clásico’ wedstrijd tussen aartsrivalen FC Barcelona en Real Madrid in speelronde 30 (van de 38) van het publiekloze voetbalseizoen 2020/2021.

De Klassieker op zaterdag 10 april komt met een FC Barcelona die op een tweede plaats staat met 65 punten terwijl Real Madrid met 63 punten op een derde plaats staat.

Beide ploegen hopen op winst waardoor ze een hogere kans hebben om de Spaanse LaLiga voetbal competitie te winnen als ze de koploper Atlético Madrid (nu 66 punten) kunnen overtroeven.

De eerste El Clásico dit voetbalseizoen werd op zaterdag 24 oktober 2020 met 1-3 door Real Madrid gewonnen.

UITSLAG: De El Clásico op zaterdag is geëindigd in een 2-1 winst voor Real Madrid. Madrid wist binnen 30 minuten in de eerste helft al twee doelpunten te maken, te weten Karim Benzema met een hakje in de 13e minuut en Toni Kroos na een vrije trap in de 28e minuut. Uiteindelijk wist FC Barcelona in een nat veld en in hevige regenval aan de hand van Oscar Mingueza in de 60e minuut het eerste en enige Catalaanse doelpunt te maken. Real Madrid heeft in het voetbalseizoen 2020/2021 de twee Klassiekers gewonnen, iets wat sinds 2007 niet meer is gebeurd.

Cijfers

Als gekeken wordt naar de geschiedenis van de El Clásico wedstrijden valt het volgende op. Van de 180 wedstrijden die beide clubs in de Spaanse voetbalcompetitie tegenover elkaar stonden wist Real Madrid er 74 te winnen en wist FC Barcelona er 72 keer met de titel vandoor te gaan. Er werd daarnaast 35 gelijk gespeeld.

Het totaal aantal doelpunten dat beide clubs hebben gemaakt tussen 17 februari 1929 en 10 april 2021 waren er 291 voor Madrid en 289 voor Barcelona. Dit zijn dan alleen de cijfers van de klassiekers in de Spaanse voetbalcompetitie (en dus niet de Copa del Rey en andere competities).