Alle corona-restricties op de stranden van Benidorm beëindigd

Alle corona-restricties op de stranden van Benidorm beëindigd
Beeld: Canva

Alle corona-restricties op de stranden van Benidorm beëindigd

ALICANTE – De gemeente Benidorm heeft alle corona-restricties die nog op de stranden geldig waren beëindigd. Dat doet de gemeente precies voordat de drukke Semana Santa vakantieweek start in de kustplaats. Er worden geen afgescheiden percelen zoals in de zomer van 2020 en 2021 gemaakt en de mondkapjes hoeven niet meer op terwijl men ook de anderhalve meter afstand niet hoeft te handhaven.

De stranden van Benidorm zijn er klaar voor. Klaar om de tienduizenden nationale en internationale vakantiegangers te ontvangen deze zomer. En dat kunnen deze toeristen doen zonder enige corona-restricties. Elke dag zijn er 3.500 ligbedjes die gebruikt kunnen worden wat het maximale toegestane is. De eerste zes meter van de stranden vanaf zee gezien worden vrijgehouden om zo ruimte aan badgasten en wandelaars te geven.

Daarnaast heeft de gemeente meer strandwachten ingezet die vanaf nu de badgasten op de stranden Levante, Poniente en Mal Pas in de gaten houden tussen 10 uur ‘s morgens en 18 uur ‘s avonds. Er zijn daarnaast permanent twee ambulances aanwezig.

Er is ook meer geld geïnvesteerd in het schoonhouden van de stranden want er zijn in totaal 21 personen die ervoor zorgen dat de stranden van Benidorm er afval-vrij bij zullen liggen. Er zijn ook diverse werkzaamheden uitgevoerd zoals een muur die weg is gehaald bij de Playa de Poniente en de houten vlonders die vervangen zijn, aldus de gemeente in een persbericht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.