Alle corona-restricties op de stranden van Benidorm beëindigd

Alle corona-restricties op de stranden van Benidorm beëindigd
Beeld: Canva

Alle corona-restricties op de stranden van Benidorm beëindigd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De gemeente Benidorm heeft alle corona-restricties die nog op de stranden geldig waren beëindigd. Dat doet de gemeente precies voordat de drukke Semana Santa vakantieweek start in de kustplaats. Er worden geen afgescheiden percelen zoals in de zomer van 2020 en 2021 gemaakt en de mondkapjes hoeven niet meer op terwijl men ook de anderhalve meter afstand niet hoeft te handhaven.

De stranden van Benidorm zijn er klaar voor. Klaar om de tienduizenden nationale en internationale vakantiegangers te ontvangen deze zomer. En dat kunnen deze toeristen doen zonder enige corona-restricties. Elke dag zijn er 3.500 ligbedjes die gebruikt kunnen worden wat het maximale toegestane is. De eerste zes meter van de stranden vanaf zee gezien worden vrijgehouden om zo ruimte aan badgasten en wandelaars te geven.

Daarnaast heeft de gemeente meer strandwachten ingezet die vanaf nu de badgasten op de stranden Levante, Poniente en Mal Pas in de gaten houden tussen 10 uur ‘s morgens en 18 uur ‘s avonds. Er zijn daarnaast permanent twee ambulances aanwezig.

Er is ook meer geld geïnvesteerd in het schoonhouden van de stranden want er zijn in totaal 21 personen die ervoor zorgen dat de stranden van Benidorm er afval-vrij bij zullen liggen. Er zijn ook diverse werkzaamheden uitgevoerd zoals een muur die weg is gehaald bij de Playa de Poniente en de houten vlonders die vervangen zijn, aldus de gemeente in een persbericht.

Ga naar de inhoud