De boeken van de Spaanse schrijver Ildefonso Falcones die bij Netflix te zien zijn

De boeken van de Spaanse schrijver Ildefonso Falcones die bij Netflix te zien zijn
Beeld: SpanjeVandaag

De boeken van de Spaanse schrijver Ildefonso Falcones die bij Netflix te zien zijn

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op Netflix zijn vanaf 15 april twee Spaanse series te zien die zich alle twee afspelen in de veertiende eeuw in Barcelona. De serie ‘Kathedraal van de Zee’ is al enkele jaren op Netflix te zien maar vanaf 15 april komt daar ‘De erfgenamen’ bij. Beide series zijn gebaseerd op romans van de Spaanse schrijver Ildefonso Falcones die nog meer boeken heeft geschreven en die we hier omschrijven.

Ildefonso Falcones werkt in Barcelona als advocaat en leidt daar zijn eigen kantoor. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden schreef hij in vier jaar tijd zijn debuutroman, De Kathedraal van de Zee. Dit is een historische roman die zich in de middeleeuwen in Barcelona afspeelt tegen de achtergrond van de bouw van de Santa María del Mar kerk in de wijk El Born. Sinds de verschijning van het boek, eind 2006, zijn er in Spanje meer dan twee miljoen exemplaren van verkocht. Intussen is het boek in allerlei talen vertaald en in meer dan 30 landen verschenen. Maar Falcones heeft meer boeken geschreven die we hieronder vermelden waarbij we ook een link plaatsen zodat je deze prachtige boeken meteen kunt kopen.

boek1

Kathedraal van de Zee

De kathedraal van de zee is een monumentale roman over vrijheid en vriendschap aan het begin van de veertiende eeuw. Wie erin slaagt een jaar en een dag binnen de stadsmuren van Barcelona te wonen, is vrij mens volgens het plaatselijk recht. De Catalaanse boer Bernat glipt door de poort naar binnen en redt zo zijn zoon Arnau van een leven als lijfeigene. Het kind groeit op in de bruisende binnenstad, waar een kathedraal in aanbouw is: de Santa María del Mar. Samen met zijn boezemvriendje Joan werkt hij mee. In de loop der jaren gaat het Arnau als vrij man voor de wind: hij overleeft honger, oorlog en zelfs de zwarte dood. Maar dan belandt hij door verraad in de kerkers van de Inquisitie. Wat is zijn vroegere vriendschap met Joan nog waard? KOOP HIER het boek

boek2

De hand van Fatima

Een meesterlijke roman over moed, liefde, vrijheid en een verdwenen cultuur. In 1568 brak er rebellie uit in de Alpujarras, een berggebied in het de provincie Granada. De morisken moslims die onder dwang bekeerd zijn tot het christendom hadden genoeg van de rechtsongelijkheid, de plunderingen en de vernederingen van hun volk en kwamen in opstand. Hun strijd mislukte echter. Ze werden verslagen, verspreid over het koninkrijk Castilië en ten slotte in 1609 verdreven. Onder de rebellen bevindt zich de jonge Hernando, die zich na de nederlaag van 1568 in Córdoba vestigt en daar een bestaan opbouwt. Hij richt al zijn energie op het eerherstel van zijn onderdrukte cultuur en religie. Daarvoor moet hij grote risico’s en gedurfde initiatieven nemen. Intussen dingt hij naar de hand van Fatima, een mooie jonge vrouw met donkere, amandelvormige ogen. KOOP HIER het boek

boek3

Koningin op blote voeten

Januari 1748. Een zwarte vrouw dwaalt door Sevilla. Ze kan nergens terecht na haar lange bootreis vanuit Cuba en is de wanhoop nabij, totdat ze Milagros ontmoet, een rebelse jonge zigeunerin. De twee vrouwen worden onafscheidelijk. Sevilla bruist: overal zijn theaters en er ontstaat een nieuwe dans, de flamenco. De twee vriendinnen hebben volop werk. Maar hun vreugde is van korte duur. Zal het lot hen ooit weer samenbrengen? KOOP HIER het boek.

boek4

De erfgenamen

De erfgenamen van Ildefonso Falcones is het majestueuze vervolg op de bestseller ‘De kathedraal van de zee’, maar is volledig los daarvan te lezen. Vrijheid en de ongewisse strijd om het bestaan zijn de hoofdthema’s in dit boek. De setting is intrigerend: rond 1400 wordt de stad Barcelona steeds machtiger door de bloeiende handel en scheepvaart. Tegelijk wint de kerk aan invloed en is er voortdurend strijd tussen zowel edelen en koningen van de verschillende rijken, als tussen die edelen en koningen onderling. Tegen die achtergrond vertelt Ildefonso Falcones het pakkende, avontuurlijke verhaal over twee vrienden. Bernat, de zoon van Arnau (uit De kathedraal van de zee), begint als kaperkapitein; zijn vriend Hugo werkt noodgedwongen voor de aartsvijand van Arnau. Hun leven staat steeds op z’n kop door liefdesperikelen, intriges en machtswisselingen in Catalonië. Is hun vriendschap tegen dit alles bestand? KOOP HIER het boek.

boek5

De schilder van Barcelona

Barcelona, 1901. Er heerst grote sociale onrust in de stad: de armoede van de laagste klassen botst met de luxe van de grote boulevards, waar steeds meer schitterende gebouwen verrijzen. Dalmau Sala, een arme kunstenaar, zit gevangen tussen deze twee werelden. Aan de ene kant die van zijn familie, en van Emma, zijn grote liefde, die actief de arbeidersstrijd steunen. Aan de andere kant die van het werk in de keramiekfabriek van zijn mentor Don Manuel Bello, een rijke, conservatieve bourgeois. Daar bevindt hij zich in het hart van het artistieke milieu en krijgt hij fantastische opdrachten van de gegoede burgerij. Dalmau worstelt om zijn eigen pad te vinden, als man en als kunstenaar. Welke kant kiest hij? KOOP HIER het boek.

De hierboven vermelde boeken en/of producten zijn onderdeel van een affiliatie programma. Dat wil zeggen dat als je besluit iets te bestellen en uiteindelijk te kopen via de links die wij plaatsen, wij daar een klein percentage van krijgen als commissie. Daar merk jij als koper helemaal niets van want dat rekent de verkoper met ons af. Bedankt voor het bestellen en kopen via ons artikel, dat stellen wij zeer op prijs. Veel plezier ermee!

Ga naar de inhoud