Ook in Spanje problemen met Kinder eieren omwille van Salmonella

Ook in Spanje problemen met Kinder eieren omwille van Salmonella
Beeld: 123rf

Ook in Spanje problemen met Kinder eieren omwille van Salmonella

MADRID – Eerder kwam het al in andere landen in het nieuws, maar nu worden ook in Spanje een aantal loten chocolade eieren van het merk Kinder uit de rekken gehaald. Het gaat om eieren die in België geproduceerd werden en mogelijk zijn besmet met de Salmonella bacterie. 

Het is het Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN), het Spaans Agentschap voor voedingsveiligheid en nutritie, die de terugtrekking van bepaalde loten Kinder-producten uit de handel aanraadt. Zij doet dat nadat de Europese dienst voor voedselveiligheid aangaf dat de loten mogelijk besmet zijn met de Salmonella bacterie.

Het is Ferrero Ibérica España , de chocoladefabriek die Kinder en andere producten in Spanje verkoopt zelf geweest die vrijwillig uit voorzorg alle verdachte loten tegenhield of uit de rekken haalde. Het bedrijf communiceerde ook zelf naar de consument toe over het probleem.

“Ook al heeft geen enkele van onze Kinder-producten positief getest op Salmonella”, duidt Ferrero Ibérica España, “en hebben we geen klachten van consumenten ontvangen, nemen we de zaak uiterst ernstig omdat onze zorg voor de klant onze eerste prioriteit is”.

Het bedrijf laat weten dat de teruggetrokken producten onder meer de bekende Kinder Surprise Kersteditie omvat die op 20 April 2022 vervalt, alle Kinder Schokobons, de Kinder Surprise Maxi en de Kinder Happy Moments (vervaldatum 21 augustus of 26 Mei).

Ferrero Ibérica España biedt zijn excuses aan aan haar klanten en laat weten dat het met haar preventieve handelen het voorbeeld volgt van het Verenigd Koninkrijk. Er is een onderzoek lopende naar de oorzaak van de besmettingshaard en de nodige stappen zullen genomen worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.