Search
menu
Search

Ook in Spanje problemen met Kinder eieren omwille van Salmonella

Ook in Spanje problemen met Kinder eieren omwille van Salmonella
Beeld: 123rf

Ook in Spanje problemen met Kinder eieren omwille van Salmonella

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Eerder kwam het al in andere landen in het nieuws, maar nu worden ook in Spanje een aantal loten chocolade eieren van het merk Kinder uit de rekken gehaald. Het gaat om eieren die in België geproduceerd werden en mogelijk zijn besmet met de Salmonella bacterie. 

Het is het Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN), het Spaans Agentschap voor voedingsveiligheid en nutritie, die de terugtrekking van bepaalde loten Kinder-producten uit de handel aanraadt. Zij doet dat nadat de Europese dienst voor voedselveiligheid aangaf dat de loten mogelijk besmet zijn met de Salmonella bacterie.

Het is Ferrero Ibérica España, de chocoladefabriek die Kinder en andere producten in Spanje verkoopt zelf geweest die vrijwillig uit voorzorg alle verdachte loten tegenhield of uit de rekken haalde. Het bedrijf communiceerde ook zelf naar de consument toe over het probleem.

“Ook al heeft geen enkele van onze Kinder-producten positief getest op Salmonella”, duidt Ferrero Ibérica España, “en hebben we geen klachten van consumenten ontvangen, nemen we de zaak uiterst ernstig omdat onze zorg voor de klant onze eerste prioriteit is”.

Het bedrijf laat weten dat de teruggetrokken producten onder meer de bekende Kinder Surprise Kersteditie omvat die op 20 April 2022 vervalt, alle Kinder Schokobons, de Kinder Surprise Maxi en de Kinder Happy Moments (vervaldatum 21 augustus of 26 Mei).

Ferrero Ibérica España biedt zijn excuses aan aan haar klanten en laat weten dat het met haar preventieve handelen het voorbeeld volgt van het Verenigd Koninkrijk. Er is een onderzoek lopende naar de oorzaak van de besmettingshaard en de nodige stappen zullen genomen worden.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?