Angela Merkel verhuist naar het Canarische Eiland la Gomera (of niet?)

Angela Merkel verhuist naar het Canarische Eiland la Gomera
Beeld: Pueblo Don Thomas / web

Angela Merkel verhuist naar het Canarische Eiland la Gomera (of niet?)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Angela Merkel en haar man Joachim Sauer verhuizen naar een huis van 220 vierkante meter in het Pueblo Don Thomas op het Canarische Eiland La Gomera. Vroeger gingen ze altijd op vakantie naar het eiland La Gomera. Merkel werd verliefd op het Canarische eiland La Gomera bij haar eerste bezoek in de late jaren zestig, toen ze er met haar ouders was. Op dat moment had ze niet kunnen voorspellen dat ze bij haar pensionering een bewoner zou worden op het op één na kleinste eiland van de Canarische Eilanden, met een oppervlakte van slechts 370 vierkante kilometer en een bevolking van 22.000 inwoners.

In de jaren zestig zwom ze naakt (zonder haar ouders op de hoogte te stellen) op het prachtige strand van Valle del Gran Rey. De toekomstige leider van de Duitse regering was betoverd door de vulkanische schoonheid van de bergen, de rust van de weinige stedelijke nederzettingen en de fantastische keuken van La Gomera. Merkel werd meer dan vijftien jaar beschouwd als de invloedrijkste vrouwelijke politicus in de internationale politiek, maar besloot elke keer terug te keren naar haar geliefde eiland La Gomera.

Binnen enkele weken zal Merkel een gewone bewoner worden in de gemeente San Sebastián de La Gomera (de hoofdstad), gelegen in het gebied van Playa de Santiago. Merkel’s aanwezigheid op La Gomera was altijd nieuws in de Duitse media, vooral toen ze het land leidde. Het is duidelijk dat dit kleine eiland aantrekkelijk is als toeristische bestemming voor haar landgenoten: van de 120.000 jaarlijkse toeristen die La Gomera bezoeken, zijn er 65.000 van Duitse afkomst.

Het huis heeft een woonoppervlakte van ongeveer 220 vierkante meter op een perceel van 600 vierkante meter en biedt semi-luxe voorzieningen zoals een gemeenschappelijk zwembad en andere faciliteiten, allemaal geïntegreerd in de constructies van het eiland dat zeer zorgvuldig wordt beschermd op het gebied van milieu en ecologie. Waarschijnlijk was de buitengewone helderheid overdag, de schoonheid van de zonsondergangen en de nachten op La Gomera het element dat de voormalige Duitse bondskanselier het meest overtuigde om voor deze plek te kiezen.

Gedurende haar ambtstermijn hebben Angela Merkel en haar man Joachim Sauer acht reizen gemaakt naar La Gomera, alleen onderbroken door de uitbraak van Covid-19. Ze verbleven meestal in het discreet gelegen hotel Tecina en werden beschermd door een Duitse agent en een lid van de Guardia Civil. De inwoners van La Gomera wisten dat de kanselier graag lange wandelingen maakte en excursies deed in de bergen van het eiland. Meestal koos ze de paasvakantie om te ontspannen en te genieten van de rust van La Gomera. Misschien is ze wel de frequentste beroemde bezoeker van het uitgestrekte Nationaal Park Garajonay dat zich in de stad bevindt. Ze maakt ook graag boottochten om andere nabijgelegen eilanden van de Canarische archipel te bezoeken. Hier zal het stel vanaf nu meer dan genoeg tijd voor hebben.

Overigens wordt er door lokale media geschreven dat Angela Merkel en haar echtgenoot niet definitief op La Gomera gaan wonen, maar dat ze een vakantiehuis hebben gekocht in Pueblo Don Thomas. Hoe dan ook, Merkel en Sauer zullen vaker het eiland gaan bezoeken, als toeristen of als bewoners.

Ga naar de inhoud