Badplaats Salou aan de Costa Dorada is nu ook pet-friendly

Badplaats Salou aan de Costa Dorada is nu ook pet-friendly
Beeld: Canva

Badplaats Salou aan de Costa Dorada is nu ook pet-friendly

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Steeds meer steden, maar vooral badplaatsen aan de Spaanse Costa’s willen pet-friendly zijn, want men is er (nu pas) achter gekomen dat ook steeds meer nationale en internationale toeristen met hun geliefde huisdier reizen. Recent schreven we nog dat de provincie Alicante en de Costa Blanca pet-friendly zijn geworden, nu is het de beurt aan de populaire badplaats Salou aan de Costa Dorada.

Pet-friendly worden klinkt leuk, maar een van de belangrijkste voorwaarden daarvoor voor veel hondenliefhebbers is natuurlijk een strand voor honden. De gemeenteraad van Salou heeft geluisterd naar de bezoekers en inwoners van de kustplaats en heeft een deel van het populaire Llevant-strand beschikbaar gesteld als hondenstrand. Dat is stap één, al is nergens officieel de informatie terug te vinden, alleen in het nieuwsbericht van de gemeente Salou. 

Eind maart werd een weekend voor honden en hun eigenaren georganiseerd met verschillende activiteiten voor jong en oud. Het ‘Salou Pet Friendly’ project heeft als doel om de badplaats aantrekkelijker te maken voor bezoekers die reizen met hun huisdieren, door bepaalde diensten en faciliteiten aan te passen en beschikbaar te stellen. Op deze manier wordt beoogd om het toeristische aanbod te diversifiëren en minder afhankelijk te maken van het seizoen.

Op deze manier kunnen eigenaren die met hun huisdieren reizen via de promotiekanalen van het toeristenbureau informatie verkrijgen over toeristische accommodaties die aangepast zijn voor huisdieren, dierenklinieken, gespecialiseerde winkels, evenals recreatiegebieden en openbare ruimtes waar huisdieren kunnen rusten, spelen of afkoelen. Het is echter van belang dat de regels voor het gebruik van deze specifieke ruimtes en de algemene wetgeving over huisdieren worden nageleefd en gerespecteerd.

Burgemeester Pere Granados heeft aangegeven dat de gemeente inzet op pet-friendly toerisme, zodat Salou ook een geschikte bestemming is voor gezinnen die met hun huisdieren reizen. Dit is een nieuwe stap voorwaarts in het consolideren van de gemeente als referentiepunt voor inclusief toerisme, waarbij diensten worden aangepast en toegevoegd aan de behoeften en eisen van een diversiteit aan bezoekers om hun verblijf te vergemakkelijken en de uitdaging van seizoensgebondenheid aan te pakken.

Ga naar de inhoud