Alicante verwelkomt deze week duizenden cruisetoeristen

Alicante verwelkomt deze week duizenden cruisetoeristen
Beeld: Alicante Cruise Terminal / facebook

Alicante verwelkomt deze week duizenden cruisetoeristen

Alicante heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een populaire bestemming voor cruisereizen. Met haar betoverende oude binnenstad, de prachtige stranden en het pittoreske havenfront trekt de stad jaarlijks miljoenen bezoekers aan, waarvan er een groot deel via cruiseschepen naar Alicante komt. Deze week worden meer dan 13.000 cruiseschip passagiers verwacht.

Alicante schakelt deze week een tandje hoger wat betreft het cruisetoerisme. Twee grote cruiseschepen met aan boord 8000 Amerikaanse en Britse toeristen legden dinsdagochtend vroeg aan in de haven van Alicante.

De twee schepen die in de haven van Alicante zijn aangekomen zijn de Norwegian Dawn, van Norwegian Cruise Line, en de Arvia, van P&O Cruises. De eerste heeft een capaciteit om 2800 passagiers te vervoeren, voornamelijk Amerikaanse staatsburgers. De Arvia heeft een capaciteit van 5200 cruisepassagiers, vooral Britten.

Op woensdag zal de Azamara arriveren met zo’n 780 cruisepassagiers van Amerikaanse afkomst, terwijl op donderdag, Santa Faz Day , zo’n 4200 mensen van verschillende nationaliteiten van boord zullen gaan aan boord van de MSC Seaview. Zaterdag zal de Seven Seas Splendor met 730 passagiers, voornamelijk Noord-Amerikanen, aanmeren bij de terminal op de tussenstop die de week afsluit.

Het hoogseizoen voor cruiseschepen begon eind maart, en deze week belooft het alvast erg druk te worden, met de komst van vijf schepen. De aankomst van cruiseschepen zal de hele maand april en mei doorgaan.

Alicante verwacht dit jaar alle records te verbreken in de cruisesector, met de komst van 230.000 toeristen, een stijging van 30%. Dit zal een economische impact van 60 miljoen euro genereren.

Ga naar de inhoud