Buitenlandse toeriste in Málaga overleden na extreme seks of partnergeweld?

Buitenlandse toeriste in Málaga overleden na extreme seks of partnergeweld?
Beeld: via canva.com

Buitenlandse toeriste in Málaga overleden na extreme seks of partnergeweld?

De moord op een 44-jarige buitenlandse toeriste in het centrum van Málaga heeft de wereld geschokt. De vrouw werd dood aangetroffen in haar appartement, en haar partner, een 50-jarige man van dezelfde nationaliteit als de vrouw, werd aangehouden als verdachte. Aanvankelijk leek het om een ongeval tijdens extreme seksuele praktijken te gaan, maar verder onderzoek bracht aan het licht dat er mogelijk sprake was van partnergeweld.

Afgelopen zaterdag arriveerden de hulpdiensten in een appartement in het historisch centrum van Málaga, nadat er een melding was binnengekomen over een vrouw die geen tekenen van leven meer toonde. Toen zij ter plaatse kwamen, konden ze alleen nog de dood van de vrouw vaststellen. Het slachtoffer bleek een 44-jarige Amerikaanse toerist te zijn. Haar partner, een man van ongeveer 50 jaar oud en eveneens Amerikaans, werd op dat moment aangehouden als verdachte.

Hoewel de politie aanvankelijk uitging van een dodelijk ongeval tijdens extreme seksuele praktijken, bleken er al snel aanwijzingen te zijn dat er mogelijk sprake was van partnergeweld. De autoriteiten willen na onderzoek deze theorie bevestigen. De verdachte zal binnenkort worden voorgeleid aan de rechter, die zal bepalen hoe het onderzoek verder zal verlopen en welke maatregelen er tegen hem genomen zullen worden.

Als de vermoedens van ‘violencia machista’ worden bevestigd, zou dit de derde dodelijke vrouwenmoord in de provincie Málaga in 2024 zijn. Eerder dit jaar vonden er al soortgelijke incidenten plaats in Torre del Mar in januari en Pizarra in maart, waarbij de daders zich na de feiten van het leven hebben beroofd.

Ga naar de inhoud