Het Parador-hotel van Ibiza gaat in 2025 eindelijk open

Het Parador-hotel van Ibiza gaat in 2025 eindelijk open
Beeld: Estudio Vila 13 / web

Het Parador-hotel van Ibiza gaat in 2025 eindelijk open

Als je denkt aan een paradijselijk vakantiebestemming, dan komt Ibiza ongetwijfeld als eerste in je op. Maar hoe levendig en steeds luxer Ibiza ook is, het eiland heeft nog steeds geen Parador-hotel. Er wordt echter al jaren gewerkt aan een Parador hoog boven in de historische Ibiza-stad. Na vele tegenslagen, bureaucratie en wijzigingen lijkt het erop dat de Parador de Ibiza in 2025 zijn deuren zal openen.

De constructie van het eerste Parador-hotel op de Balearen heeft een lange en gecompliceerde geschiedenis. In 2004 werd besloten om de 16e-eeuwse vesting in Dalt Vila, een van de meest iconische plekken van Ibiza, om te bouwen tot een Parador-hotel. De werkzaamheden gingen in 2008 van start, maar moesten eind 2012 worden stopgezet vanwege de ontdekking van archeologische resten. Dit leidde tot aanzienlijke wijzigingen in het oorspronkelijke ontwerp en een verhoging van het budget.

De ontdekte resten vereisten aanpassingen in het ontwerp en een verhoging van het budget. Uiteindelijk werden de werkzaamheden in december 2019 hervat en zullen deze naar verwachting in 2025 worden afgerond, in het jaar dat het eiland viert dat ze 25 jaar geleden op de UNESCO-werelderfgoedlijst werd geplaatst. Het Parador-hotel zal 66 kamers tellen en het hele jaar door geopend zijn.

Een van de positieve gevolgen van de bouw van het Parador-hotel is de grondige studie van het complex. Een groot deel van de archeologische vondsten zal worden gedocumenteerd en bewaard. Hierdoor krijgen bewoners van Ibiza, onderzoekers en bezoekers de kans om meer te leren over de rijke geschiedenis van deze locatie.

Men verwacht dat de Parador een groot succes zal worden. Niet alleen omdat Ibiza erg populair is, maar ook omdat de Paradores hotels erg gewild zijn, Ibiza als eiland veel bezocht wordt door zowel Spaanse als internationale toeristen en de ligging van de Parador hoog boven in de stad waarbij men een prachtig uitzicht zal hebben over de stad, de haven en natuurlijk de Middellandse Zee.

Het is niet de eerste keer dat we schrijven over de opening van de Parador van Ibiza. Deze zou eigenlijk al in 2021, 2022 en daarna in 2023 geopend worden, maar zoals zo vaak is dat niet doorgegaan. Nu wordt 2025 genoemd, maar niet wanneer in dat jaar. Feit is dat de werkzaamheden vergevorderd zijn en dat volgend jaar haalbaar moet zijn.

Onderstaande foto’s zijn van Estudio Vila 13 en laten zien hoe de Parador er uit moet gaan zien.

Ga naar de inhoud