Leer de persoon achter de pakkende Mercadona jingle kennen

Mercadona.es
Beeld: Mercadona.es
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – Wie kent het niet … “Mercadooona … Mercadonaaaaa”, de jingle die continue te horen is in Spanje’s meest geliefde supermarkt. Het deuntje stelt eigenlijk niet veel voor maar het is zo pakkend dat het sinds de eerste keer dat men het afspeelde niet meer gewijzigd is. Maar wist je dat er iemand is die haar stem gegeven heeft voor dit deuntje en wist je dat ze daar niets voor krijgt?

Wie kent de Mercadona nou niet tegenwoordig (voor diegene die het nog niet weten, Mercadona is Spanje’s grootste en bekendste supermarktketen met meer dan 1.617 eigen winkels). Als je met je karretje door de rijkelijk gevulde gangen loopt hoor je het zeker twee keer, het opvallende deuntje of jingle met de zingende dame. Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd wie dat deuntje zingt?

Via de website Fórmula TV zijn we achter de identiteit gekomen van de zangeres, namelijk de actrice Mamen García, bekend in Spanje van televisieseries als “Escenas de matrimonio” en “ La que se avecina”. In 1986 nam zij de jingle voor Mercadona op zonder te weten dat dit 30 jaar later nog steeds het huis melodietje van de supermarkt zou zijn.

In 1986 werd de zangeres van de groep Patxinger Z gevraagd om een jingle in te zingen, iets wat de zangeres/actrice wel vaker deed. Het opnemen van de jingle zelf was nu niet echt veel werk want zo moeilijk is de tekst natuurlijk niet. Deze werd opgenomen in de Tabalet Estudis in Valencia op een moment dat er steeds meer Mercadona supermarkten bijkwamen in de stad. Mamen García ging naar de studio, bekeek de tekst die door Mercadona zelf bedacht was waarbij de studio de muziek verzorgde en zij het bekende“Mercadooona … Mercadonaaaaa” inzong.

30 jaar later vindt de actrice/zangeres het jammer dat ze geen rechten heeft over het deuntje anders was ze al erg rijk geweest. Ze vindt het echter wel leuk en een hele eer dat het deuntje nu 30 jaar na de opname niet veranderd is en nog steeds hetzelfde is als in 1986 toen het werd opgenomen. Blijkbaar realiseert Mercadona zich maar al te goed dat deze pakkende jingle door heel Spanje meegezongen wordt als ze het horen en is het een fantastisch reclamemiddel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.