De stad Barcelona is wereldleider wat betreft congressen

De stad Barcelona is wereldleider wat betreft congressen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De rust lijkt teruggekeerd in de Catalaanse hoofdstad Barcelona en de congresorganisatoren weten dat inmiddels ook. Barcelona is door de organisatie International Congress and Convention Association (ICCA) gekozen tot de wereldleider wat betreft aantallen congressen. Hiermee staat Barcelona boven andere populair steden zoals Parijs, Wenen, Berlijn en Londen.

Gedurende 2017 werden er in Barcelona een totaal van 195 internationale congressen georganiseerd. Dat is meer dan de 190 congressen die georganiseerd werden in de Franse hoofdstad Parijs en de Oostenrijkse stad Wenen, aldus de krant La Vanguardia.

Volgens de Fira de Barcelona is de stad er twee punten op vooruit gegaan in vergelijking met het jaar 2016. Met dit nieuwe leiderschap van de internationale congres lijst heeft Barcelona haar positie die de stad in 2004 ook al had teruggewonnen.

Vanwege de politiek situatie in Catalonie was er wel enige ongerustheid gedurende het laatste trimester van 2017 en werden er diverse bijeenkomsten maar geen internationale congressen geannuleerd. Volgens de gemeente van Barcelona hebben de congressen een economisch impact van tenminste 1,5 miljard euro.

Steden

Barcelona heeft in 2017 dus 195 congressen gehad, wat er 190 waren in Parijs en Wenen en wat er weer meer waren dan andere steden zoals Berlijn met 185, Londen met 177, Singapore met 160 en Madrid met 153 congressen. Amsterdam staat op diezelfde lijst op de 16e plaats met 112 internationale congressen terwijl Brussel niet voorkomt op de lijst van het ICCA.

Landen

Als er gekeken wordt naar de landen waar de meeste congressen plaats hebben gevonden in 2017 dan staan de Verenigde Staten met 941 congressen op de eerste plaats gevolgd door Duitsland met 682 en Groot Brittannië met 592 congressen.

Spanje staat op die rankingslijst op de 4e plaats met een totaal van 564 internationale congressen terwijl Nederland op de 10e plaats staat met 307 congressen en België op de19e plaats staat met 208 congressen.

Bekijk alle informatie op de website van het International Congress and Convention Association.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.