skip to Main Content
De stad Barcelona is wereldleider wat betreft congressen
Pixabay

De stad Barcelona is wereldleider wat betreft congressen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Barcelona wereldleider congressen

Pixabay

BARCELONA – De rust lijkt teruggekeerd in de Catalaanse hoofdstad Barcelona en de congresorganisatoren weten dat inmiddels ook. Barcelona is door de organisatie International Congress and Convention Association (ICCA) gekozen tot de wereldleider wat betreft aantallen congressen. Hiermee staat Barcelona boven andere populair steden zoals Parijs, Wenen, Berlijn en Londen.

Gedurende 2017 werden er in Barcelona een totaal van 195 internationale congressen georganiseerd. Dat is meer dan de 190 congressen die georganiseerd werden in de Franse hoofdstad Parijs en de Oostenrijkse stad Wenen, aldus de krant La Vanguardia.

Volgens de Fira de Barcelona is de stad er twee punten op vooruit gegaan in vergelijking met het jaar 2016. Met dit nieuwe leiderschap van de internationale congres lijst heeft Barcelona haar positie die de stad in 2004 ook al had teruggewonnen.

Vanwege de politiek situatie in Catalonie was er wel enige ongerustheid gedurende het laatste trimester van 2017 en werden er diverse bijeenkomsten maar geen internationale congressen geannuleerd. Volgens de gemeente van Barcelona hebben de congressen een economisch impact van tenminste 1,5 miljard euro.

Steden

Barcelona heeft in 2017 dus 195 congressen gehad, wat er 190 waren in Parijs en Wenen en wat er weer meer waren dan andere steden zoals Berlijn met 185, Londen met 177, Singapore met 160 en Madrid met 153 congressen. Amsterdam staat op diezelfde lijst op de 16e plaats met 112 internationale congressen terwijl Brussel niet voorkomt op de lijst van het ICCA.

Landen

Als er gekeken wordt naar de landen waar de meeste congressen plaats hebben gevonden in 2017 dan staan de Verenigde Staten met 941 congressen op de eerste plaats gevolgd door Duitsland met 682 en Groot Brittannië met 592 congressen.

Spanje staat op die rankingslijst op de 4e plaats met een totaal van 564 internationale congressen terwijl Nederland op de 10e plaats staat met 307 congressen en België op de19e plaats staat met 208 congressen.

Bekijk alle informatie op de website van het International Congress and Convention Association.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken