Het is nu mogelijk om de Amazon distributiecentra in Spanje te bezoeken

Oeps ... foto ontbreekt!

Het is nu mogelijk om de Amazon distributiecentra in Spanje te bezoeken

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Amazon is in Spanje de laatste twee jaar enorm populair geworden en er is bijna geen huishouden meer dat niet ooit iets bij Amazon heeft besteld. Maar veel mensen vragen zich af hoe het mogelijk is dat iets dat men op internet besteld nog dezelfde dag of de dag of dagen erna bezorgd wordt. Om daarachter te komen is het nu mogelijk om de logistieke centra in Madrid en Barcelona te bezoeken.

Heb je altijd al willen weten hoe Amazon van binnen eruit ziet, dat wil zeggen hoe men de miljoenen producten verwerkt en klaar maakt voor distributie? Dan heb je geluk want Amazon biedt sinds februari dit jaar gratis rondleidingen aan in twee van de grootste logistieke centra in Spanje.

Het gaat om het in 2012 geopende Amazon Logistics centrum in San Fernando de Henares nabij Madrid en het in 2017 geopende logistieke centrum in Prat de Llobregat nabij het vliegveld (T2) van Barcelona.

Van maandag tot en met vrijdag is het mogelijk om twee keer per dag mee te gaan met een van de gratis tours waarbij men onder begeleiding van een gids de distributiecentra van binnen leert kennen.

Eigenlijk is men hier in 2015 al mee begonnen en zijn er meer dan 10.000 mensen geweest die het distributiecentrum in San Fernando de Henares hebben bezocht. Nu is het logistieke centrum bij Barcelona ook open voor het publiek en zijn de tours uitgebreid en aangepast waardoor de deelnemers een betere ervaring hebben.

Meer informatie over de gratis Amazon Tours is te vinden op de website van het Amerikaanse online warenhuis.

Logistieke centra

Het centro de logística de San Fernando de Henares nabij Madrid is 77.000 m2 groot en is tot nu toe het grootste logistieke centrum van Spanje. Deze werd geopend in 2012, twee jaar nadat Amazon met de verkoop begon in Spanje. Er werken permanent 1.200 personen in dit centrum maar dat kan oplopen tot 3.000 werknemers op bepaalde drukke momenten.

Het logistieke centrum in Prat de Llobregat nabij het vliegveld van Barcelona werd in oktober 2017 geopend en is 66.000 m2 groot. Hier werken permanent 1.600 personen waarbij dit aantal ook verdubbeld wordt op bepaalde data.

Naast deze grote distributiecentra heeft Amazon ook vestigingen in Castellbisbal en Martorelles in Catalonië en een in  Getafe nabij Madrid. Amazon wil ook nog een logistiek centrum openen in Illescas (Toledo) welke het grootste centrum van Spanje moet worden.

Daarnaast heeft Amazon twee kleinere stadscentra in Madrid en Barcelona (voor de extra snelle leveringen) en distributiepunten (kleiner van opzet en vaak tijdelijk) in Getafe (Madrid), Paterna (Valencia), Sevilla en Alcobendas (Madrid).

Ga naar de inhoud