Het is nu mogelijk om de Amazon distributiecentra in Spanje te bezoeken

Amazon
Beeld: Amazon

MADRID – Amazon is in Spanje de laatste twee jaar enorm populair geworden en er is bijna geen huishouden meer dat niet ooit iets bij Amazon heeft besteld. Maar veel mensen vragen zich af hoe het mogelijk is dat iets dat men op internet besteld nog dezelfde dag of de dag of dagen erna bezorgd wordt. Om daarachter te komen is het nu mogelijk om de logistieke centra in Madrid en Barcelona te bezoeken.

Heb je altijd al willen weten hoe Amazon van binnen eruit ziet, dat wil zeggen hoe men de miljoenen producten verwerkt en klaar maakt voor distributie? Dan heb je geluk want Amazon biedt sinds februari dit jaar gratis rondleidingen aan in twee van de grootste logistieke centra in Spanje.

Het gaat om het in 2012 geopende Amazon Logistics centrum in San Fernando de Henares nabij Madrid en het in 2017 geopende logistieke centrum in Prat de Llobregat nabij het vliegveld (T2) van Barcelona.

Van maandag tot en met vrijdag is het mogelijk om twee keer per dag mee te gaan met een van de gratis tours waarbij men onder begeleiding van een gids de distributiecentra van binnen leert kennen.

Eigenlijk is men hier in 2015 al mee begonnen en zijn er meer dan 10.000 mensen geweest die het distributiecentrum in San Fernando de Henares hebben bezocht. Nu is het logistieke centrum bij Barcelona ook open voor het publiek en zijn de tours uitgebreid en aangepast waardoor de deelnemers een betere ervaring hebben.

Meer informatie over de gratis Amazon Tours is te vinden op de website van het Amerikaanse online warenhuis.

Logistieke centra

Het centro de logística de San Fernando de Henares nabij Madrid is 77.000 m2 groot en is tot nu toe het grootste logistieke centrum van Spanje. Deze werd geopend in 2012, twee jaar nadat Amazon met de verkoop begon in Spanje. Er werken permanent 1.200 personen in dit centrum maar dat kan oplopen tot 3.000 werknemers op bepaalde drukke momenten.

Het logistieke centrum in Prat de Llobregat nabij het vliegveld van Barcelona werd in oktober 2017 geopend en is 66.000 m2 groot. Hier werken permanent 1.600 personen waarbij dit aantal ook verdubbeld wordt op bepaalde data.

Naast deze grote distributiecentra heeft Amazon ook vestigingen in Castellbisbal en Martorelles in Catalonië en een in  Getafe nabij Madrid. Amazon wil ook nog een logistiek centrum openen in Illescas (Toledo) welke het grootste centrum van Spanje moet worden.

Daarnaast heeft Amazon twee kleinere stadscentra in Madrid en Barcelona (voor de extra snelle leveringen) en distributiepunten (kleiner van opzet en vaak tijdelijk) in Getafe (Madrid), Paterna (Valencia), Sevilla en Alcobendas (Madrid).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

6
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Ernest

Distributiecentrum vol met mensen….stadscentrum het nieuwe Mussenrijk!!
Leegstand maakt een stad niet leefbaar!! Maar daar haalt Amazon zijn boodschappen niet!! Leuke stunt om de mensonterende werkdruk buiten zicht te houden!!
Geniet van de leegstand over een paar weken ligt het strand weer vol!!!

Raptor

Amazon is een onwerkelijk logistiek hoogstandje. Chapeau.

Fred

Amazon is daarintegen erg duur en met de gratis bezorgings service door en door slecht, altans ze maken gebruik van zeer slechte couriers. Daarom bestel ik altijd op Ebay wat goedkoper is en met de gratis bezorging stukken beter verloopt.

Ramon

Ebay goedkoper? Right. Probeer eens garantie te krijgen met een brak artikel bij Ebay. Wat een nachtmerrie was dat.
Moet zeggen dat ik goede ervaringen heb met de bezorgers van Amazon. Eigenlijk alle bedrijven behalve UPS zijn altijd netjes en bellen van te voren.
Inderdaad, een logistieke hoogstandje wat Amazon neerzet. Werknemersrechten en andere zaken laat ik me maar niet over uit. Het is wel makkelijk, dat wel.

Fred

Ik weet niet wat jij ziet op Amazon t.o.v. Ebay maar ik ziet toch overduidelijk prijs verschil dat per produkt wel meer dan 10 euro kan schelen. Maar ik klik ook niet zomaar iets aan ik maak van elke koop goed werk door goed door te blijven zoeken totdat het produkt te koop staat voor de prijs die ik er voor over heb en dat doet ik in meerdere verschillende talen wat elke keer weer verschillende resultaten en prijzen oplevert. Dat komt op Amazon nooit voor maar op Ebay wel. En alle brakke artikelen worden tot op heden zonder de… Lees verder »

ad

Nooit meer EBAY wacht al meer dan 1 jaar en betaald, ze verwijzen mij van waar het product komt, deze beweren dat het al geleverd is dus niks, niemand trekt zich iets aan. Bij Amazon binnen de twee dagen geleverd.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.