Max Verstappen als tweede geëindigd bij Formule 1 Grand Prix van Spanje

Max Verstappen als tweede geëindigd bij Formule 1 Grand Prix van Spanje
Beeld: Twitter

Max Verstappen als tweede geëindigd bij Formule 1 Grand Prix van Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

FORMULE1 – Ondanks dat Max Verstappen na een snelle start praktisch de hele race aan kop reed is het de Belgische Nederlander niet gelukt om de Grand Prix van Spanje voor de tweede keer in zijn carrière op naam te schrijven. Verstappen moest de titel toch aan Lewis Hamilton afgeven maar eindigde als tweede. Overigens reed Verstappen alweer zijn honderdste race met Red Bull in de Formule 1.

Verstappen zegt dat hij al zag aankomen dat hij deze Grand Prix niet zou kunnen winnen vanwege zijn banden. Dat zorgde ervoor dat ondanks de koppositie van Verstappen gedurende het overgrote deel van de race hij zes ronden voor het einde door Lewis Hamilton voorbij werd gereden.

Max Verstappen eindigde dus in Barcelona als tweede maar blijft zijn tweede positie in het klassement behouden waar hij na 4 van de 23 gereden races met 80 punten 14 punten achter Hamilton staat die 94 punten heeft.

De Spaanse coureur Carlos Sainz jr eindigde in zijn eigen land op een zevende plaats terwijl de veteraan Fernando Alonso niet verder kwam dan de zeventiende plaats.

De races in Barcelona werden de afgelopen drie jaren (2017, 2018, 2019) ook al gewonnen door Lewis Hamilton waarbij Verstappen twee keer op de derde plek finishte. Tijdens de 2019-race eindigde Verstappen echter als tweede, net zoals nu tijdens de 2021-race.

Verstappen heeft echter nog steeds goede herinneringen aan het Barcelona-circuit en de winst van hem in 2016 heeft hem drie nog steeds geldende records opgeleverd: jongste coureur (18 jaar) die leider van een grand prix is (2016); jongste coureur (18 jaar) op een podium (2016) en jongste coureur (18 jaar) die een Grand Prix wint (2016). Deze drie records zijn al 228 dagen niet doorbroken (en het zal nog lang duren voordat dit weer kan gebeuren).

Het Circuit de Barcelona-Catalunya had voorheen het Circuit de Catalunya of Circuit de Barcelona als naam en is een Spaans racecircuit in Montmeló, nabij de stad Barcelona in Catalonië. Het 4,655 km lange circuit was in 1991 net op tijd klaar om de Spaanse Grand Prix te huisvesten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.