Strand op Baleareneiland Menorca gesloten vanwege aanwezigheid haai

Strand op Baleareneiland Menorca gesloten vanwege aanwezigheid haai
Beeld: (voorbeeld) Diego Delso / CC BY-SA 4.0 / wikipedia

Strand op Baleareneiland Menorca gesloten vanwege aanwezigheid haai

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op maandagmiddag werd het strand van Son Bou in de gemeente Alaior op het Baleareneiland Menorca tijdelijk gesloten voor zwemmers vanwege de aanwezigheid van een haai die dicht bij de kust kwam. De reddingswerkers van Marsave, het bedrijf dat de veiligheidsdienst op het strand verzorgt, en de lokale politie van Alaior werkten samen om het strand te sluiten en zwemmers te waarschuwen voor het gevaar. De haai, die ongeveer 2,5 meter lang was, werd geïdentificeerd als een grote blauwe haai, in het Spaans een ‘tintorera’.

Om 15.30 uur maandagmiddag heeft een groep zwemmers het dier gezien en de reddingswerkers gealarmeerd. Na bevestiging van de aanwezigheid van de haai, hebben de reddingswerkers de rode vlag gehesen en het zwemmen op het strand verboden. 

Volgens getuigen heeft de haai gedurende de hele middag meerdere keren geprobeerd om aan land te komen, waarschijnlijk om te sterven. De reddingswerkers hebben de haai gevolgd met hun waterscooter tot het einde van hun dienst om 17.30 uur.

Op het strand bleef de rest van maandag de rode vlag gehesen. Op dinsdag hebben reddingswerkers de kust geïnspecteerd om te zien of er sporen zijn van de haai. Op basis van hun bevindingen zal worden besloten of het zwemverbod moet worden gehandhaafd of niet. Het is niet ongebruikelijk om dit soort dieren voor de kust van Menorca te zien en dat ze dicht bij het strand komen.

Ga naar de inhoud