69-jarige man heeft 50 jaar lang vijf minderjarigen seksueel misbruikt in Valencia

69-jarige man heeft 50 jaar lang vijf minderjarigen seksueel misbruikt in Valencia
Beeld: via canva.com

69-jarige man heeft 50 jaar lang vijf minderjarigen seksueel misbruikt in Valencia

Seksueel misbruik is een groot probleem dat vele vrouwen wereldwijd treft. Het is een aanval op zowel de fysieke als emotionele integriteit van het slachtoffer, met vaak langdurige traumatische gevolgen. Het verhaal van een 69-jarige man die na 50 jaar misbruik van vijf vrouwen in zijn familie eindelijk heeft opgebiecht, heeft geleid tot verbijstering in de Spaanse samenleving.

De Guardia Civil heeft een 69-jarige man gearresteerd op verdenking van aanranding, nadat hij naar het politiekantoor van Llíria in de regio Valencia was gegaan om te bekennen dat hij al tientallen jaren minderjarigen om hem heen seksueel had misbruikt. De man heeft specifiek bekend dat deze aanrandingen bijna vijftig jaar lang hebben plaatsgevonden.

Woensdag werd het nieuws bekend van de arrestatie van deze pedofiel die heeft bekend seksueel misbruik te hebben gepleegd bij vijf minderjarigen: zijn kleindochter (met functionele diversiteit), een zus, zijn schoonzus, een vriendin van zijn kleindochter en een achtjarig meisje, de enige die nog minderjarig is. 

Regionale kranten wijzen erop dat sommige van de opgebiechte misdrijven in de jaren zeventig zouden hebben plaatsgevonden en dus inmiddels zouden zijn verlopen. Dus waarom vertelt de man het nu? Blijkbaar werd alles openbaar na de geboorte van de zoon van zijn kleindochter.

Omdat de kleindochter de grootouders, de gedetineerde en zijn huidige partner, niet toestond het kind te zien, dreigde de grootmoeder haar rechten als zodanig op te eisen en bekende de kleindochter het misbruik. Toen zij van deze feiten hoorde, zei de huidige partner van de pedofiel tegen hem: “Als je de ballen hebt gehad om zoiets te doen, heb dan ook de moed om het te bekennen”, en spoorde hem aan om naar de politie te gaan, iets wat de pedofiel en seksuele aanrander dan ook heeft gedaan.

In 2012 profiteerde de nu 69-jarige man van het feit dat hij de leiding kreeg over de kinderen van de moeder van zijn kleindochter omdat ze moest werken, en misbruikte hij de jonge vrouw met functionele diversiteit die toen minderjarig was (ze was 11 jaar oud). Tien jaar eerder zou hij wat nu zijn schoonzus is, hebben verkracht. Het slachtoffer was toen 14 jaar oud en het misbruik duurde tot haar 17e.

Zijn eerste slachtoffer zou zijn zus zijn geweest toen de gedetineerde 16 jaar oud was en het slachtoffer nog maar 7 jaar oud. De laatste die deze mishandelingen onderging, zou een 8-jarig meisje zijn geweest dat nu nog minderjarig is.

Ga naar de inhoud