6.000 Duitse toeristen als proef vanaf 15 juni welkom op de Balearen

6.000 Duitse toeristen als proef vanaf 15 juni welkom op de Balearen
Beeld: Europa Press

6.000 Duitse toeristen als proef vanaf 15 juni welkom op de Balearen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De regering heeft ingestemd met de plannen van de autonome regioregering van de Balearen eilanden om vanaf 15 juni 6.000 Duitse toeristen als test of proef toe te laten tot de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. De grenzen voor het buitenlandse toerisme zullen nog steeds op 1 juli opengaan maar als proef mogen 6.000 Duitsers als eerste naar Spanje komen.

UPDATE: In plaats van 6.000 Duitse toeristen kan dat aantal oplopen tot 10.900 toeristen (slechts 1% van het aantal dat normaal op de eilanden zou zijn rond deze tijd) die tenminste 5 dagen op de eilanden moeten verblijven. Bij symptomen van het coronavirus moeten de toeristen meteen getest en geïsoleerd worden in het geval van een positief resultaat.

15 dagen voordat de grenzen in Spanje officieel opengaan op 1 juli voor de buitenlandse vakantiegangers, zullen vanaf 15 juni reeds 6.000 Duitse toeristen als eerste naar de Balearen kunnen reizen. De regionale regering van de Balearen heeft dit met de Spaanse centrale regering afgesproken.

Het gaat in feite om een proef of testperiode (plan piloto) van 15 dagen voor het personeel op de vliegvelden, in het vervoer, in de hotels, restaurants en bars, toeristische bedrijven en op de stranden etc. Zo wil men testen hoe men de buitenlandse vakantiegangers moet verwelkomen in de post-corona tijd.

Er is afgesproken dat van de 6.000 Duitse toeristen er 4.000 naar Mallorca gaan, 1.000 naar Menorca en 1.000 naar Ibiza en Formentera. De verplichte 14-daagse quarantaine eindigt in Spanje op 1 juli maar de Duitse vakantiegangers die voor die tijd naar de Balearen komen hoeven niet in quarantaine. Er zijn o.a. afspraken gemaakt met TUI en diverse andere Duitse touroperators.

Ga naar de inhoud