6.000 Duitse toeristen als proef vanaf 15 juni welkom op de Balearen

6.000 Duitse toeristen als proef vanaf 15 juni welkom op de Balearen
Beeld: Europa Press

6.000 Duitse toeristen als proef vanaf 15 juni welkom op de Balearen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De regering heeft ingestemd met de plannen van de autonome regioregering van de Balearen eilanden om vanaf 15 juni 6.000 Duitse toeristen als test of proef toe te laten tot de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera. De grenzen voor het buitenlandse toerisme zullen nog steeds op 1 juli opengaan maar als proef mogen 6.000 Duitsers als eerste naar Spanje komen.

UPDATE: In plaats van 6.000 Duitse toeristen kan dat aantal oplopen tot 10.900 toeristen (slechts 1% van het aantal dat normaal op de eilanden zou zijn rond deze tijd) die tenminste 5 dagen op de eilanden moeten verblijven. Bij symptomen van het coronavirus moeten de toeristen meteen getest en geïsoleerd worden in het geval van een positief resultaat.

15 dagen voordat de grenzen in Spanje officieel opengaan op 1 juli voor de buitenlandse vakantiegangers, zullen vanaf 15 juni reeds 6.000 Duitse toeristen als eerste naar de Balearen kunnen reizen. De regionale regering van de Balearen heeft dit met de Spaanse centrale regering afgesproken.

Het gaat in feite om een proef of testperiode (plan piloto) van 15 dagen voor het personeel op de vliegvelden, in het vervoer, in de hotels, restaurants en bars, toeristische bedrijven en op de stranden etc. Zo wil men testen hoe men de buitenlandse vakantiegangers moet verwelkomen in de post-corona tijd.

Er is afgesproken dat van de 6.000 Duitse toeristen er 4.000 naar Mallorca gaan, 1.000 naar Menorca en 1.000 naar Ibiza en Formentera. De verplichte 14-daagse quarantaine eindigt in Spanje op 1 juli maar de Duitse vakantiegangers die voor die tijd naar de Balearen komen hoeven niet in quarantaine. Er zijn o.a. afspraken gemaakt met TUI en diverse andere Duitse touroperators.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.