Nederlanders en Belgen die in 2020 de Spaanse nationaliteit hebben aangevraagd

Nederlanders en Belgen die in 2020 de Spaanse nationaliteit hebben aangevraagd
Beeld: 123rf

Nederlanders en Belgen die in 2020 de Spaanse nationaliteit hebben aangevraagd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Als een Nederlander of Belg in Spanje gaat wonen hoeft hij/zij niet van nationaliteit te veranderen en is het zonder problemen mogelijk om met de eigen nationaliteit te leven, wonen en werken in Spanje. Maar er zijn altijd mensen die compleet willen immigreren in Spanje en de Spaanse nationaliteit aanvragen.

Het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) heeft de cijfers bekend gemaakt van het aantal buitenlanders dat in 2020 de Spaanse nationaliteit heeft aangevraagd en gekregen. Nu zou men verwachten dat Nederland en België niet op die lijst voorkomen maar als we kijken naar de gegevens dan zijn er toch inwoners van Nederland en België die alles achter zich hebben gelaten en hebben gekozen voor een Spaanse nationaliteit.

Aantal

Uit de cijfers over 2020 die HIER te vinden zijn kunnen we opmaken dat er vorig jaar 20 personen met de Belgische en 18 personen met de Nederlandse nationaliteit deze ingeruild hebben voor de Spaanse nationaliteit. In 2019 waren dat nog 24 Belgen en 20 Nederlanders.

Het gaat om 8 Belgische en 9 Nederlandse mannen en 12 Belgische en 9 Nederlandse vrouwen, aldus de informatie van het Instituto Nacional de Estadística (INE).

Regio’s

Als we verder kijken naar de autonome regio’s dan zien we het volgende: In Andalusië hebben 2 Belgen en 5 Nederlanders de Spaanse nationaliteit gekregen; op de Balearen eilanden 2 Nederlanders; in Cantabrië 1 Belg en 1 Nederlander; in Castilla-La Mancha 1 Nederlander; in Catalonië 7 Belgen.

In de Valencia regio hebben 4 Belgen en 2 Nederlanders de Spaanse nationaliteit gekregen; in Galicië 1 Nederlander; in de Madrid regio 5 Belgen en 4 Nederlanders; in Baskenland (País Vasco) 1 Belg en 2 Nederlanders. 

In de andere regio’s (Aragón, Asturië, Canarische Eilanden, Castilië en León, Extremadura, Murcia regio, Navarra, La Rioja en Ceuta en Melilla) die hier niet gemeld zijn hebben geen Nederlanders en Belgen de Spaanse nationaliteit gevraagd.

LEESTIP:
Hoe krijg je een Spaanse nationaliteit

Totaal

In totaal hebben in 2020 in heel Spanje en gekeken naar alle nationaliteiten 80.148 personen de Spaanse nationaliteit aangevraagd en gekregen terwijl dat in 2019 nog 98.954 personen was. Daarvan waren er slechts 5.220 personen afkomstig uit een van de 27 EU-landen (zonder Spanje uiteraard).

De meeste nieuwe Spanjaarden kwamen uit Marokko met 23.522 personen gevolgd door Ecuador met 5.309; Colombia met 4.831; Bolivia met 4.781; Venezuela met 3.545; Cuba met 3.519 en Dominicaanse Republiek met 3.116 personen. Verder staan Pakistan (3.209), Peru (2.129), Roemenië (1.795) en Brazilië (1.783) hoog op de lijst.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.