Spaanse nationale voetbalselectie wordt gevaccineerd tegen corona

Spaanse nationale voetbalselectie wordt gevaccineerd tegen corona
Beeld: Twitter

Spaanse nationale voetbalselectie wordt gevaccineerd tegen corona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Na veel ophef, politieke onenigheid en veel persaandacht heeft het Ministerie van Volksgezondheid op woensdag besloten om de Nationale Spaanse voetbalselectie te vaccineren tegen corona. Die beslissing is slechts vijf dagen voordat Spanje op 14 juni de eerste EK-wedstrijd speelt genomen. 

Een van de doorslaggevende factoren om de Spaanse voetbalselectie toch te vaccineren is dat als Spanje dat niet zou doen niet mogelijk zou zijn dat Spanje gediskwalificeerd zou worden.

Naast de voetballers zelf worden ook de technische staf, het personeel en uiteraard de trainers gevaccineerd. Die beslissing komt ook nadat bekend werd dat twee spelers, Sergio Busquets en Diego Llorente, positief op corona zijn getest. Bij een derde positieve test zou er sprake zijn van een uitbraak en zou het Spaanse elftal niet mee mogen doen met het EK.

De spelers en al het personeel worden nu gevaccineerd door medisch personeel van het Spaanse leger om het normale medisch personeel niet tot last te zijn. Dat is eerder ook al gebeurd met de atleten die deze zomer voor de Olympische Spelen naar Tokio gaan.

Als wijst ernaar dat de voetballers van de ‘La Roja’ en het personeel het Pfizer-vaccin zullen krijgen wat erg vreemd is omdat de eerste prik gezet wordt slechts vijf dagen voordat het EK start en dat de tweede prik pas 21 dagen later geplaatst wordt wanneer het EK al bezig is. 

Spanje doet met het EK 2021 mee in groep E en speelt tegen Zweden, Polen en Slowakije. Dat gebeurt in het Estadio de la Cartuja in Sevilla wat het thuishonk is voor La Furia Roja.

De eerste wedstrijd speelt Spanje op 14 juni om 21 uur tegen Zweden gevolgd door de wedstrijd op 19 juni om 21 uur tegen Polen en 23 juni om 18 uur tegen Slowakije.

Ga naar de inhoud