Voetbalclub Valencia en superheld Batman sluiten vrede

Voetbalclub Valencia en superheld Batman sluiten vrede

Voetbalclub Valencia en superheld Batman sluiten vrede

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Batman Vs Valencia is waarschijnlijk de vreemdste strijd die de superheld ooit heeft moeten voeren terwijl de voetbalclub Valencia met het elftal tegen Batman heeft gestreden. Maar de strijd is voorbij nadat men een overeenkomst heeft gesloten over het gebruik van … een vleermuis.

Om het honderdjarig bestaan van Valencia CF te vieren heeft de clubleiding de afbeelding van een vleermuis gebruikt. Valencia Club de Fútbol bestond in 2019 honderd jaar nadat de club in 1919 werd opgericht.

Om dat honderdjarig bestaan te vieren liet de clubleiding al in 2014 een speciaal logo ontwerpen met daarin een ‘murciélago’ ofwel vleermuis verwerkt. Maar volgens DC Comics leek de Valenciaanse vleermuis te veel op die van het logo van Batman uit Gotham City en dus stapten de Amerikanen naar de rechter.

Valencia liet het logo patenteren in Spanje en Europa maar daar was DC Comics het niet mee eens. De voetbalclub meent dat zij al in 1919 de vleermuis gebruikten wat 20 jaar eerder is voordat Batman werd bedacht. In de Verenigde Staten ziet men dat anders en dus was de juridische strijd tussen de superheld en de elf superhelden van Valencia CF losgebarsten, dit keer dus een strijd zonder slechterik.

Maar na al deze jaren van strijd hebben beide partijen vrede gesloten en zijn ze tot een overeenkomst gekomen. De voetbalclub mag de vleermuis gewoon blijven gebruiken als clublogo en op merchandising maar de vleermuis mag niet gebruikt worden om een persoon of personen aan te duiden zoals Batman of Man-Bat, een wetenschapper die per ongeluk verandert in een antropomorfe vleermuis en optreedt als een antagonist in sommige plots van de avonturen van Bruce Wayne.

Dit Batman verhaal heeft dus een Happy End, zonder dat er slechteriken waren en met twee partijen die weer met elkaar overweg kunnen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.