10x de mooiste openluchtbaden van Spanje

10x de mooiste openluchtbaden van Spanje
Beeld: Fuentes de Algar (Alicante) / Canva

10x de mooiste openluchtbaden van Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De website Idealista zette voor haar lezers de mooiste openluchtbaden van Spanje op een rijtje. Ze voegde daar ook een duidelijke kaart aan toe. We vertaalden voor u kort en bondig waar het volgens hen het best vertoeven is. Wie zijn of haar vakantiebestemming herkent heeft meteen een goed idee voor deze zomervakantie?

Pontevedra – Pozas de Mougás

(Pozas is een woord dat verwijst naar een dieper stuk in de rivier waar het mogelijk is te zwemmen). Te vinden in de Sierra de Groba. Een heel netwerk rivieren komt de bergen af en vormt her en der natuurlijke baden. Het water is glashelder. Vlakbij vind je een recreatieve zone met een bron en picknicktafels.

Pozas de Loureza (21)

Zaragoza – Pozo Pígalo 

Deze baden vind je bij de gemeente Luesia in de Arba rivier. Dankzij de natuurlijke rotsen kan je van hoog het water in springen. Bovendien zijn er tussen de bomen aangename rustplaatsen te vinden.

Pozo de Pígalo

Girona – Gorg Blau 

In het wonderbaarlijke natuurgebied van de Alta Garrotxa, meer bepaald in het dorp Sadernes, vind je ook een prachtig natuurlijk zwembad. Je komt er via een wandelpaadje dat langs het Romeinse kerkje van Sant Ariol en de Valentí brug voert.

Mallorca - Embalse de Cúber

Segovia – Chorro de Navafría 

De Sierra de Guadarrama is een paradijs voor wandelaars. Vlakbij het dorp Navafría liggen een aantal natuurlijke baden verstopt in een uitgestrekt dennenwoud. De plek is bekend bij de plaatselijke bevolking en dus voorzien met barbecues, tafels, bronnetjes, toiletten en zelfs een restaurant. Op 1 km afstand ligt de waterval El Chorro die maar liefst 20 meter hoog is.

El Chorro de Navafria

San Pedro en Ávila – Piscinas de Arenas 

Naast de Arenal rivier. Twee baden met een verschillende diepte. In eentje ligt een trampoline, de andere is minder diep en ook geschikt voor kinderen. 

Arenas De San Pedro (Ávila)

Madrid – Las Presillas 

In het dorp Rascafría op slechts enkele kilometers van de hoofdstad ligt de El Paular vallei. Die vallei herbergt drie spectaculaire baden in de Lozoya rivier. Perfect voor een ideale vakantiedag of voor wie even aan de drukte van Madrid wil ontsnappen. 

Las presillas

Cáceres – Piscinas de Jevero 

In het gehucht Acebo vind je de baden van Jevero. Naast het water is het heerlijk rusten in het gras.

acebo

Cuenca – Chorreras de Cabriel 

Ook in de Cabriel rivier tussen de dorpen Enguídanos en Villora zijn een paar mooie pozas. De rivier vormt een aaneenschakeling van kleine watervalletjes en eindigt in de grotere baden. Het gebied is erg toeristisch en dus voorzien van de nodige wandelpaden. Er is heel wat te zien voor wie van vogels houdt.

Las Chorreras del Cabriel

Albacete – Charco de Las Canales 

Het bijzonder aan dit bad is dat het midden in het centrum van de gemeente Letur ligt. Je hoeft er dus zelfs je stadschoenen niet voor uit te trekken.

Route to Cascada del Hervidero ....., Ruta a la Cascada del Hervidero.....

Alicante – Fuentes de Algar 

In het gehucht Callosa d’en Sarrià op 15 kilometer van Benidorm vind je de Fuentes de Algar. Een ideale uitstap voor een warme dag. Opletten wel, want hier betalen volwassenen 5 Euro en kinderen 2 Euro.

(0275) Las fuentes del Algar

Málaga – Cueva del Gato 

Dit pareltje is een van de mooiste plekken van de provincie Málaga. Temidden het natuurpark van de Sierra de Grazalema vind je een stroom vol watervallen. Het meer waarin de rivier uitmondt vormt een perfecte plek om te zwemmen.

Cueva del gato
Ga naar de inhoud