Chocolatiers maken Picasso’s Guernica van witte en donkere Belgische chocolade

Chocolatiers maken Picasso’s Guernica van witte en zwarte Belgische chocolade
Beeld: Ayuntamiento de Pamplona / web

Chocolatiers maken Picasso’s Guernica van witte en donkere Belgische chocolade

BILBAO – Het is inmiddels alweer 85 jaar geleden dat Duitse vliegtuigen de stad Guernica in het Baskenland bombardeerden, iets dat is vereeuwigd in Picasso’s beroemde schilderij Guernica dat in Madrid te zien is. Onlangs bezocht Mick Jagger van The Rolling Stones het schilderij in het Reina Sofia museum maar chocolatiers uit Spanje en Frankrijk hebben nu een levensgrote versie van Belgische chocolade gemaakt.

In totaal hebben 40 chocolatiers uit Navarra en Baskenland in Spanje en uit Frankrijk  het 7,50 meter hoge en 3,50 meter brede Guernica gemaakt. Daarvoor gebruikten ze 400 kilo Belgische donkere, witte en melkchocolade en cacao voor de schaduweffecten. De chocolatiers hebben er 13 dagen aan gewerkt en recent werd het 2,5 ton wegende chocolade-kunstwerk gepresenteerd. En nee, je mag er niet van eten.

De chocolade versie van de Guernica is tot 17 juni in de Gotische hal van het Palacio del Condestable in Pamplona (Navarra) te bekijken. Daarna gaat het schilderij ook nog naar San Sebastian en Bayona. Het schilderij van chocolade werd op initiatief van de federación Euskal Gozogileak gemaakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.