Chocolatiers maken Picasso’s Guernica van witte en donkere Belgische chocolade

Chocolatiers maken Picasso’s Guernica van witte en zwarte Belgische chocolade
Beeld: Ayuntamiento de Pamplona / web

Chocolatiers maken Picasso’s Guernica van witte en donkere Belgische chocolade

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BILBAO – Het is inmiddels alweer 85 jaar geleden dat Duitse vliegtuigen de stad Guernica in het Baskenland bombardeerden, iets dat is vereeuwigd in Picasso’s beroemde schilderij Guernica dat in Madrid te zien is. Onlangs bezocht Mick Jagger van The Rolling Stones het schilderij in het Reina Sofia museum maar chocolatiers uit Spanje en Frankrijk hebben nu een levensgrote versie van Belgische chocolade gemaakt.

In totaal hebben 40 chocolatiers uit Navarra en Baskenland in Spanje en uit Frankrijk  het 7,50 meter hoge en 3,50 meter brede Guernica gemaakt. Daarvoor gebruikten ze 400 kilo Belgische donkere, witte en melkchocolade en cacao voor de schaduweffecten. De chocolatiers hebben er 13 dagen aan gewerkt en recent werd het 2,5 ton wegende chocolade-kunstwerk gepresenteerd. En nee, je mag er niet van eten.

De chocolade versie van de Guernica is tot 17 juni in de Gotische hal van het Palacio del Condestable in Pamplona (Navarra) te bekijken. Daarna gaat het schilderij ook nog naar San Sebastian en Bayona. Het schilderij van chocolade werd op initiatief van de federación Euskal Gozogileak gemaakt.

  • choco1
  • choco2
Ga naar de inhoud